Plantati împrejurul gradinii și nu veți mai avea niciodată o problemă cu acești dăunători

 


Salvia aparține familiei mentei și împărtășește originile botanice cu alte plante precum oregano, rozmarin, busuioc și cimbru. Se caracterizează printr-o aromă puternică și un gust pământesc, făcându-l un plus favorit pentru creațiile culinare din întreaga lume.

Pe lângă faptul că este folosită ca condiment și aditiv alimentar, salvie acționează și ca un agent de curățare natural și un agent de respingere a insectelor. De aceea nu este rau sa o plantezi in ghivece pe terasa, sau sub fereastra casei pentru a avea un aliat firesc impotriva atacatorilor enervanti.

Această plantă versatilă este disponibilă sub formă proaspătă, uscată sau ulei, oferind o varietate de beneficii pentru sănătate.

Este extrem de sanatoasa

Este bogata in vitamine si minerale esentiale, inclusiv vitaminele K, B6, C, E, precum si fier, calciu, mangan, magneziu, zinc si cupru. De asemenea, conține antioxidanți precum acidul cafeic, acidul clorogenic și acidul rosmarinic, care sunt cheie în combaterea stresului oxidativ din organism.

Salvia este bogată în polifenoli, cu peste 160 de compuși polifenolici diferiți, care întăresc sistemul imunitar și protejează organismul de radicalii liberi. Cercetările sugerează că acești polifenoli au proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și neuroprotectoare.

În plus, este folosit în mod tradițional pentru a ameliora simptomele menopauzei și pentru a regla nivelul zahărului din sânge. Includerea salviei în dietă poate fi realizată în diferite moduri, de la adăugarea acesteia în supe și tocane până la utilizarea în marinate și sosuri.

Comentarii