Gândacii îți infestează casa? Iată cum să scapi de ei fără substanțe chimice

 


Gândacii sunt dăunători cu care mulți se vor ocupa apelând serviciul de dezinfecție. Pe de altă parte, indivizii sunt conștienți de faptul că cele mai bune mijloace de a scăpa de gândaci sunt deja în dulapurile lor.

Experții în controlul dăunătorilor susțin că poți scăpa eficient de gândaci cu ajutorul a cinci remedii naturale, dintre care cele mai multe probabil le ai deja acasă - de la zaț de cafea la detergent de vase.

Aceste substanțe repellente te pot ajuta să scapi de gândaci în mod permanent și natural. Desigur, este mai bine să previi decât să vindeci, așa că ses oferă și sfaturi despre cum să descurajezi gândacii să intre în casa ta. Combaterea gândacilor nu trebuie să implice substanțe chimice dure și toxine și ea sugerează cinci metode eficiente.


Zahăr și borax

Boraxul este eficient pentru infestările cu gândaci, deoarece va usca încet exoscheletul insectelor, le va afecta sistemul digestiv și, în cele din urmă, le va ucide.Se recomandă amestecarea boraxului și zahărului într-un raport de 3:1 înainte de a trata. zona cu detergent de casa unde le-ai observat.


Ulei de mentă

Uleiul de mentă este printre cei mai eficienți agenți de combatere a dăunătorilor de pe piață, așa că nu este de mirare că este eficient și în controlul infestărilor cu gândaci.

Sprayul cu ulei de mentă poate respinge gândacii într-un mod netoxic și este sigur de utilizat în preajma copiilor.

Detergent de vase

Dacă știi cum să cureți un covor sau să îndepărtezi petele de cafea de pe materialul tău preferat, s-ar putea să știi deja cât de puternic este detergentul de vase. Cu toate acestea, poate ajuta și în lupta împotriva gândacilor.

Un amestec de apă și detergent poate sufoca și ucide gândacii și este deosebit de eficient împotriva gândacilor germani. Amesteca patru linguri de detergent de vase intr-un litru de apa si pulverizeaza pe locurile in care ai observat activitatea lor.


Zat de cafea

Știați că puteți folosi zaț de cafea pentru curățarea mobilierului? Și că zațul de cafea este bun pentru plante? Ei bine, poți folosi și niște zaț de cafea pentru a respinge gândacii, dar nu așa cum crezi. Și anume, gândacii sunt atrași de aroma cafelei măcinate și o poți folosi ca o capcană.

Pune sedimentul în pahare mici de hârtie și pune-le în borcane pline cu apă, apoi pune borcanul pe pereții sau pe plinte unde ai văzut gândacii.

Mirosul va atrage dăunătorii într-o capcană de unde nu pot scăpa, astfel încât să puteți scăpa de conținut a doua zi.


Sucul de lămâie

Sucul de lămâie oferă o opțiune de eliminare a mirosurilor, deoarece lămâile au proprietăți naturale antipatogene care resping gândacii.

Expertul recomandă adăugarea a două-trei linguri de suc de lămâie la câțiva litri de apă. După ce amestecați bine lichidul, înmuiați o cârpă în el, storcați-o și ștergeți zonele cu probleme.

Comentarii