Cheesecake cu cocos si ananas Pina Colada

 


Ingrediente

Crustă

1 3/4 cani de biscuiti macinati

6 linguri de unt sau margarina, topit

Umplere

1 pachet cremă de brânză sau mascarpone

1/4 ceașcă de zahăr

3 ouă

3/4 ceașcă de cremă de cocos

1/4 ceașcă de rom ușor

2 lingurite coaja de portocala rasa

1 conserva (de ananas zdrobit în suc, scurs, suc rezervat

Glazură

1/2 cană suc de ananas

 2 lingurițe amidon de porumb

1/4 ceașcă de zahăr

Garnitură

1 conserva de ananas zdrobit în suc, scurs

1 borcanmango feliat la frigider, scurs, tocat

Frunze de mentă proaspătă, dacă se dorește



Pași

1

Încinge cuptorul la 180C. Înfășurați exteriorul fundului și părții laterale a tavii arcuite cu folie pentru a preveni scurgerile. Pulverizati interiorul fundului si lateral al tavii cu spray de gatit. Într-un castro mic, amestecați ingredientele din crustă. Presă amestecul de crustă pe fundul tavii. Coaceți 8 până la 10 minute sau până când se fixează.

2

Într-un castron mare, bate crema de brânză și 1/4 de cană de zahăr cu mixerul electric la viteză medie până la devine ușoară și pufoasă. Se bate ouăle; pe rand; doar până se amestecă. La viteză mică, amestecați ingredientele de umplutură rămase, cu excepția ananasului. Puneti ușor ananasul. Se toarnă peste crustă.

3

Coaceți 1 oră 10 minute până la 1 oră 15 minute sau până când marginea cheesecake-ului este fixată la cel puțin 2 cm de marginea tavii, dar centrul cheesecake-ului încă se mișcă ușor când este mutat. Treceți sau spatulă mică de metal în jurul marginii tăvii pentru a slăbi cheesecake-ul. Opriți cuptorul; deschideți ușa cuptorului . Lăsați cheesecake-ul să stea la cuptor 30 de minute. Se răcește în tigaie pe un grătar timp de 30 de minute. Se da la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte inainte de servire.

4

Într-o cratiță de 1 litru, amestecați sucul de ananas rezervat plus suficientă apă pentru a egala 2/3 de cană, amidon de porumb și zahăr. Se încălzește până la fierbere la foc mediu, amestecând constant. Se fierbe 1 minut, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Se răcește 20 de minute la temperatura camerei.

5

Într-un castron mare, amestecați glazura cu ananas și mango. Se pune deasupra cheesecake-ului. Se ornează cu frunze de mentă.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii