Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapa
150 g bacon
300 ml smantana
80 g parmezan
1 ou
Sare
piper
patrunjel,
unt
Mod de preparare:
Se spală cartofii și se fierb până la jumătate. Apoi curatati cartofii fierti de coaja si taiati-i cubulete.
Se amestecă smântâna cu ou și brânza și se condimentează cu sare și piper. Tocați mărunt slănina și ceapa. Pune deoparte aproximativ două linguri de slănină; Aceasta se presara pe cartofi putin inainte de final.
Topiți untul într-o tigaie și căliți peste el ceapa tocată mărunt. Adăugați cuburi de bacon și prăjiți.
Încinge cuptorul la 200°C. Ungeți o tavă de copt cu unt și puneți în ea felii de cartofi. Se toarnă sosul de smântână peste cartofi, se întinde deasupra amestecul de ceapă și slănină și se coace la 200 °C timp de 15 minute. Apoi terminați coacerea la o temperatură puțin mai scăzută. Spre final se presara cubuletele de bacon ramase, putina branza si patrunjel.
Comentarii
Trimiteți un comentariu