Plantele de ardei se pot dezvolta incet odata ce au fost plantate in gradina. Unele plante se adapteaza greu iar frunzele incep sa se ingalbeneasca.
Plantele de ardei tratate cu îngrășământ de urzică sunt mai puțin susceptibile la anumite boli datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale urzicilor. Plantele cu un sistem imunitar puternic sunt, de asemenea, mai puțin afectate negativ de dăunători sau stres , cum ar fi seceta, căldura sau alte condiții nefavorabile.
Pe lângă hrănirea solului și a rădăcinilor, puteți pulveriza și ceai de urzică diluat pe frunzele unei plante. Când este aplicat ca spray foliar, ceaiul de urzică funcționează ca un puternic repelent împotriva insectelor . Compușii activi din urzicile sunt raportate că descurajează afidele, acarienii și trips. Și mai mult, plantele absorb ușor nutrienții prin frunze, pătrunzând în sistemele lor vasculare chiar mai repede decât cele preluate de rădăcini.
Gunoi de pasare este deosebit de benefic pentru plantele iubitoare de azot. Plante precum roșiile, ardeii, verdețurile cu frunze verzi, castraveții, dovleceii, porumbul dulce beneficiază toate de pământul căruia i s-a adăugat gunoi de pasare.
Aplicarea compostului de gunoi de pui direct în grădină este excelentă pentru sol și plante. Cu toate acestea, mai există ceva ce puteți face cu gunoiul de psare – ceai sau popular denumit macerat. Maceratul se termină atunci când are o culoare maro profundă. Cel mai bine este să lăsați ceaiul de gunoi de pui să se macereze timp de până la 2 săptămâni.
Înainte de a folosi macerat direct pe plante, veți dori să-l diluați cu apă. Amestecă o parte de macerat cu patru părți de apă și folosește amestecul pentru a-ți uda plantele de ardei.
Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu