Prăjitura fără coacere – cu căpșuni și biscuiți



 INGREDIENTE NECESARE:

1,4 litri de lapte

10 linguri de zahăr

160g sau 4 pungi de budincă de vanilie

100g de ciocolată albă

200g de unt 500ml

de smântână dulce

500-600g de căpșuni proaspete

Biscuiți , cantitatea,în funcție de aranjare trei rânduri pe o tavă sau matriță.


MOD DE PREPARARE:

Se toarna 1 litru de lapte intr-o oala adanca si se pune pe foc si se fierbe.

Amesteca budinca cu zaharul si 200 ml lapte rece.

Rupeți ciocolata într-un bol și adăugați budinca fiartă.

În timp ce laptele fierbe, aduceți budinca la fiert și amestecați până se îngroașă.

Cand se ingroasa, se ia de pe foc, se toarna peste ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata, se acopera cu folie si se da la rece.

Adăugați untul tocat în budinca răcită la temperatura camerei și amestecați totul.

Daca o faci cu margarina trebuie sa fie si la temperatura camerei, dar mai intai trebuie sa o amesteci separat, iar abia apoi sa o adaugi in budinca si sa combini totul. Margarina se sparge mai greu decat untul, asa ca trebuie batuta in prealabil.

Bateți smântâna dulce.

Adăugați restul de 200 ml de biscuiți  în laptele cald și puneți într-o formă sau tavă acoperită cu o pungă sau folie. Dacă doriți, puteți pune imediat fursecurile pe tavă, dar durează mai mult efort și timp până se umple totul, în timp ce fursecurile se prepară mai ușor și mai rapid în forme și tigăi, iar marginile sunt uniforme.

Întindeți un strat de umplutură pe biscuiți, acoperiți cu căpșuni tocate și întindeți cu smântână dulce.

Repetați stivuirea.

Dupa ce asezati fursecurile in forma, dati-le la frigider pentru o perioada indelungata sau la congelator pentru o perioada scurta de timp.

Dacă puneți fursecurile pe o tavă de copt, turnați imediat umplutura rămasă peste prăjitură Dacă ați întors tortul de două ori înainte de a o pune în formă sau în tava, acoperiți tortul imediat ce se răcește.


Decorați blatul cu smântâna dulce rămasă și lăsați-o mai mult pentru că fursecurile au nevoie de mai mult timp să se înmoaie.

Comentarii