Cultivarea dovleceilor in solar

 Cultivați dovlecel într-o seră și experimentați o aprovizionare bogată , foarte timpurie si daca doriti , pe tot parcursul anului. In sere se poate cultiva o varietate de legume, de la cartofi, morcovi, plante aromatice, sfecla rosie pana la pepeni verzi sigalbeni. Orice este necesar pentru bucatarie, in functie de preferinte.

Semanati semintele direct in sol incapand din luna Martie.

El preferă solul fertil, bine drenat și argilos. Va încolți in functie de temperaturile de afara. Dovleceii care sunt cultivați într-o seră au nevoie de insecte benefice și un flux adecvat de aer. Fie păstrați ușile și orificiile de ventilație deschise pentru polenizare, fie încercați să polenizați manual plantele. Eu am polenizat  manual, este un procedeu foarte simplu pe care oricine poate sa-l faca. Pur și simplu colectați ușor polen proaspăt din antera florii masculine și împrăștiați-l în stigmatizarea florii feminine.

Totusi, cand vine vorba de dovlecei, ei pot fi foarte invazivi. Va trebui sa indepartati frunzele in mod constant si sa-l directionati sa creasca intre randurile de legume. Solarul trebuie sa fie foarte bine ferilizat si bine udat.


Eu ii tin in sera pana cand cei de afara incep sa infloresca. Apoi ii smulg si ii transfer afara intr-o zi ploioasa lasand loc altor legume sa cresca si sa se dezvolte.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii