Beneficiile uleiului de iasomie



 Chiar și în Egiptul antic, Cleopatra și-a înmuiat pânzele cu ulei de iasomie pentru a face vântul să miroasă frumos în timp ce naviga pe Nil împreună cu iubitul ei Mark Antony.

Iasomia a fost adusă în Europa de maorii din oaza Fayum din Egipt. În India, iasomia este un simbol al Domnului Vishnu. Este un ingredient în parfum și se spune că este de înaltă calitate.

Moda pentru prepararea ceaiului cu flori uscate s-a răspândit din China. Uleiul de iasomie este considerat de aromaterapeuti unul dintre cele mai valoroase si cu siguranta cele mai scumpe uleiuri esentiale. Când bătrânul Niccolò Machiavelli a fost întrebat dacă se va întoarce la iubita sa Florența, el a răspuns:

„Mi-ar plăcea să fiu din nou pe lângă una dintre surorile Gucci, pentru că merită să trăiesc pentru parfumul lor”. Mirosul pentru care merită trăit este iasomia. Un arbust parfumat cu frunze verde închis și flori albe strălucitoare, a captat imaginația oamenilor din Orientul Îndepărtat până în Marea Mediterană de mii de ani.

Patria lui este Egiptul, îndepărtata China și India. Astăzi este cultivată în Algeria, Maroc, Egipt, Turcia, Italia și Franța, iar plantațiile acestei plante nobile sunt controlate de casa Chanel.

Acolo se produce ulei de iasomie de cea mai înaltă calitate și cel mai scump. Florile se culeg doar două zile pe an, între orele 4:15 și 7:30. Se crede că potențialul energetic și al parfumului uleiului de iasomie este cel mai mare în acest moment. Colecția reprezintă apoi întreaga recoltă anuală din care se obțin uleiuri pure scumpe folosind tehnici florale speciale.

Rama de sticlă este unsă cu ulei și presărată cu flori care se schimbă până când baza se umple de parfum. Grăsimea este apoi îndepărtată folosind un solvent special pentru a produce ulei esențial de iasomie pur, care se vinde cu aproximativ 60.000 USD per litru. La prețuri atât de mari, puteți cumpăra un apartament în centrul orașului sau o mașină sport scumpă, făcând din Jasmin un simbol de statut și un sinonim pentru lux și decadență ușoară.


Mirosul de iasomie simbolizează dragostea interzisă sub lumina lunii în India și atrage mulți oameni.

Aromaterapeuții folosesc ulei de iasomie pentru a calma crampele menstruale și pentru a induce travaliul. Dizolvarea câtorva picături din acest ulei prețios în 30 ml de ulei de jojoba sau migdale este unul dintre cele mai valoroase preparate pentru îngrijirea pielii uscate și sensibile, în special a celor predispuse la roșeață.

Este recomandat mai ales pentru utilizare atunci cand este necesara restabilirea elasticitatii si supletii pielii. Conform Manualului de aromoterapie, atunci când amesteci 4 picături de ulei de iasomie, 4 picături de ulei de citrice și 3 picături de ulei de lemn de santal și le torni în baie, îți eliberează inhibițiile, îți trezește imaginația și inspiră creativitatea.

Iasomia are capacitatea de a elimina emoțiile întunecate și de a elibera dorințele subconștiente. Acesta este uleiul optimismului, al bucuriei de a trăi și al euforiei. Dacă simți mirosul de iasomie din vaporizatorul tău, tu și prietenii tăi te vei simți încrezător și vei avea chef să socializezi.


Experții în aromaterapie spun că iasomia poate transforma zilele gri într-un carnaval. Deși aceste afirmații pot părea puțin nebunești pentru mulți, știm cu toții că parfumul, precum muzica, ne poate ridica și ne poate face să ne simțim mulțumiți și încrezători.

O picătură de iasomie pe ceafă, sub păr, te va transforma într-o regină a petrecerilor. Te vei simți special și unic, deoarece acest ulei miroase diferit pe fiecare piele. Acest fapt a încurajat-o pe Coco Chanel să aleagă iasomia ca bază a celebrului ei parfum, care a devenit un fenomen cultural. Ea a susținut că femeile ar trebui să miroasă ca ea, nu ca flori. Iasomia albă simbolizează loialitatea, galbenul simbolizează frumusețea și eleganța, iar iasomia este în general o floare care simbolizează familia. În unele locuri se crede că fiecare femeie din familie ar trebui să aibă o pungă cu flori de iasomie uscate, deoarece florile de iasomie uscate sunt un simbol al căsătoriei. Țineți cont de acest lucru atunci când trimiteți flori.

Comentarii