Metode de a scapa de paianjeni in casa

 Deși majoritatea păianjenilor sunt inofensivi, a-i vedea aproape niciodată nu este un sentiment plăcut, mai ales dacă ți-e frică de ei. De multe ori nici nu suntem conștienți că sunt în casa noastră pentru că se ascund în colțuri.




Indiferent dacă încercați să scăpați de păianjeni în baie, dormitor, subsol sau oriunde altundeva din casă, faceți următoarele:

Îndepărtați păianjenul. Dacă observi un păianjen, prinderea lui într-un recipient cu capac și aruncarea lui afară este o opțiune eficientă și umană.

Ieși din rețea. Îndepărtați pânzele de păianjen fie prin ștergere, fie prin aspirarea, în special în locuri greu accesibile, cum ar fi colțurile tavanului sau în spatele mobilierului.

Îndepărtați dezordinea unde păianjenilor le place să se ascunda. Dacă găsiți o pânză de păianjen printre dezordine, curățați zona astfel încât păianjenul să nu aibă unde să se ascundă.

Curățați mâncarea și goliți gunoiul. Păianjenii nu sunt atrași de hrana umană, dar alte insecte sunt cu siguranță, ceea ce îi face pe păianjeni să se poziționeze în apropierea acelei surse de hrană. Reduceți insectele din interior prin curățarea resturilor de mâncare, aruncând gunoiul și îndepărtând orice alte resturi alimentare care le-ar putea atrage.

Seara, închideți ferestrele și ușile și asigurați-vă că reparați plasele deteriorate de pe geam, dacă le aveți, dacă nu, asigurați-vă că le instalați pentru a le proteja de diverse insecte.


Există plante care nu le plac păianjenilor. Deci, în cazul în care nu vă plac păianjenii, nu ar fi o idee rea să plasați, de exemplu, câteva vase de busuioc prin casă. Datorită proprietăților sale aromatice puternice, va respinge păianjenii și alte insecte. De asemenea, nu suportă lavanda și orice cu o aromă puternică îi deranjează practic foarte mult.

Comentarii