Cand si de ce copilesc rosiile ?

 Mulți grădinari tund plantele de tomate pentru a îmbunătăți calitatea fructelor, pentru a încuraja o producție mai bună a fructelor, pentru a accelera procesul de coacere, pentru a împiedica plantele să crească prea mari și chiar pentru a manipula dimensiunea fructelor coapte ale plantei. Cu toate acestea, mulți grădinari nu tund plantele de roșii, deoarece nu este necesar, așa că puteți experimenta pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.


Tăierea plantelor de roșii ajută la direcționarea energiei plantei către producerea de fructe, mai degrabă decât să producă mai mult frunziș. Îndepărtarea ventuzelor și a frunzelor îngălbenite încurajează, de asemenea, fructe mai mari, un flux de aer mai bun, mai puține boli, iar pentru roșiile cultivate în containere, dimensiuni mai bune.


Când să tăiați plantele de tomate

Există roșii cu coacere la începutul sezonului, coacere la mijlocul sezonului și coacere la sfârșitul sezonului. Indiferent de tipul de roșii pe care îl aveți, timpul să tăiați plantele de roșii este atunci când vedeți prima dată că florile se deschid. Momentul poate fi în jurul lunii iunie sau iulie. Continuați tăierea încă o dată sau de două ori la fiecare două săptămâni până la momentul recoltării. 


De asemenea, cel mai bine este să tăiați dimineața devreme într-o zi uscată, astfel încât rănile să se poată vindeca cu ușurință.Căutați ventuzele de roșii , care cresc în spațiul „V” dintre tulpina principală și ramurile plantei de roșii. 


 Dacă nu sunt tăiate, aceste ventuze vor crește în cele din urmă în ramuri de dimensiune completă, adăugând mult frunziș și, în cele din urmă, câteva fructe. Acest lucru va duce și la o plantă de roșii care își depășește rapid spațiul din grădină.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii