Tort cu zmeura si piscoturi tiramisu care se topeste in gura

 


Ingrediente:

250 g mascarpone

200 ml frisca

3 galbenusuri

75 g zahar

1 pachet zahar vanilat

200 g zmeura proaspata

200 ml espresso rece sau cafea tare

2 linguri alcool sau lichior de zmeura (optional)

1 pachet biscuiti (aprox. 200 g) sau piscoturi

Cacao pentru praf

Frunze de menta proaspata pentru garnitura (optional)


Instructiuni:

Intr-un castron mare bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase.

Se adauga mascarpone si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Într-un castron separat, bate frișca până se întărește. Amesteca usor frisca in amestecul de mascarpone pana se obtine o crema fina.

Spălați și uscați cu grijă zmeura.

Turnați espresso-ul într-un vas puțin adânc și adăugați spirt de zmeură sau lichior, dacă este necesar.

Scufundați doamnele individual în espresso pentru scurt timp, dar nu prea mult pentru a nu deveni prea moi.

Puneți un strat de biscuiți înmuiați într-o tavă de copt sau într-un vas mare de sticlă.

Se intinde jumatate din crema de mascarpone peste degetele doamnei si se netezeste.

Peste crema se intinde jumatate din zmeura uniform.

Repetați straturile cu un alt strat de biscuiți înmuiați, apoi cu crema de mascarpone rămasă și cu zmeura rămasă.

Răciți tiramisu la frigider pentru cel puțin 4 ore, astfel încât să se prindă și aromele să se amestece bine.

Inainte de servire se presara tiramisu cu cacao si, daca se doreste, se decoreaza cu frunze de menta proaspata.

Bucurați-vă de acest delicios tiramisu cu zmeură ca un deliciu dulce și răcoritor!

Acest tiramisu cu zmeură este un plus delicios la desertul clasic și este perfect pentru ocaziile de primăvară și vară.

Comentarii