De ce infloreste ceapa si face seminte ?

 


Ceapa este o cultura bienala , ceea ce înseamnă că primul an creste, iar al doilea an înflorește. Când o ceapă formează o floare în primul an, nu este de bine pentru cultura de ceapa.


O ceapă face seminte in primul an ca răspuns la stres. Stresul poate apărea în mai multe moduri; prea cald, prea rece, apă insuficientă sau prea multă. Fluctuațiile de temperatură pot face și ceapa să inflorească.


Oscilațiile de temperatură pot face ceapa să creadă că se află în al doilea an de creștere când ar trebui să înflorească.


De exemplu, temperaturile calde urmate de vremea rece pot încuraja ceapa să rămână latentă. Odată ce temperaturile calde revin, ceapa poate crede că își începe al doilea sezon de creștere și poate produce semințe. 


Tăiați floarea de deasupra sau tăiați întreaga tulpină, astfel încât ceapa să nu mai producă semințe. (Acest lucru nu va relua creșterea bulbilor.) Puteți lăsa ceapa în pământ câteva săptămâni . Ceapa nu va continua să bulbeze sau să devină mai mare, dar se va „ține” în pământ și poate fi folosită mai târziu. 


Nu așteptați să recoltați până când frunzele de ceapă devin maro și se răstoarnă (cum procedați cu ceapa care nu formeaza flori). Ceapa inflorita poate putrezi sau deveni fibroasă dacă este lăsată în pământ prea mult timp.


Se foloseste si se consuma treptat timp de trei saptamani.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii