Cum se inmulteste Aloe Vera în interior?



 CREȘTE-ȚI ALOE VERA ÎN INTERIOR!

Aloe Vera în interior - istoria familiei Aloe Vera!

Aloe vera este cunoscută din Egiptul antic și până în zilele noastre, o plantă ale cărei prime înregistrări există în Mesopotamia.

Există mai mult de 400 de specii de Aloe și diferă între ele în ceea ce privește forma și mărimea creșterii.


Aloe este o plantă cu flori frumoase care provine din Africa și Madagascar.

Unele cresc doar zece centimetri, în timp ce altele pot ajunge până la zece metri înălțime. Mulți le confundă cu agave;

Aloe vera aparține familiei crinilor. În mediul său inițial, crește la câțiva metri înălțime, iar ca plantă în borcan nu depășește 50-60 cm.

O plantă mai veche capătă o formă stufoasă. Frunzele sunt zimțate, floarea este neobișnuită, de culoare roșu-portocalie și în formă de ciorchine care crește în înălțime. Aloe vera crește inițial în deșerturile calde și uscate, dar se adaptează și se dezvoltă pe litoral și în zonele muntoase, în ghivece și sere.

Aloe vera în interior - de ce o apreciază oamenii?

Mulți oameni îl cresc pentru frumusețea sa externă, în timp ce cunoscătorii îl cresc pentru a face gel din ea.

Se cultivă pentru longevitate și sănătate, iar unii îl folosesc ca prim ajutor, punându-l pe arsuri, tăieturi, pe față pe post de mască pentru îndepărtarea ridurilor... există diverse întrebuințări.

Este un mijloc excelent de curatare a organismului iar rezultatele se simt repede.

Este deosebit de bun împotriva oboselii cronice iar aplicarea lui dă rezultate bune în lupta împotriva diferitelor tipuri de tumori. Crește imunitatea și nivelul de fier din sânge.

Aloe vera care are 2,5 ani are deja frunze care conțin proprietăți medicinale.

Frunzele inferioare se culeg întotdeauna primele, cele care sunt lângă marginea borcanului pentru că sunt primele care cresc, sunt cele mai vechi și conțin toate beneficiile pe care le căutăm la acea plantă.


Cum să inmultiți Aloe vera în interior?

Pentru a o crește ca plantă de casă, Aloe vera trebuie transplantată primăvara sau înainte de înflorirea plantei, cel târziu în luna a 5-a. Cel mai obișnuit mod de înmulțire este de a face o tăietură sub frunza cea mai de jos pentru a stoarce sucul Aloe Vera Portal Pentru a preveni putrezirea frunzei în timpul procesului, tăietura poate fi stropită cu rumeguș de frasin sau pudră de cărbune. O frunză tăiată are nevoie de trei zile pentru ai a prinde rădăcini, iar între timp tăietura rămâne proaspătă. Acest proces este și mai rapid dacă solul este umezit în mod constant și dacă stă într-un loc cald și luminos. După aceea, frunzele sunt tăiate cu un cuțit ascuțit și plantate într-un amestec de pământ și nisip, mai mult nisip la mijloc, de unde vine frunza tăietoare, care a căzut la pământ de la sine. Este necesar să udați butașul moderat în timpul fazei de înrădăcinare, astfel încât să nu putrezească.

Cea mai puțin solicitantă modalitate de a înmulți Aloe vera este să plantezi puieți, separând cu grijă un lăstaș de la fund sau un mugur care iese cu privirea lângă vechea noastră Aloe și transplantându-l.

Răsadurile sunt transplantate atunci când cresc 2,5 până la 5 cm.


Cum să plantezi Aloe vera în interior?

Aloe verar nu are rădăcină adâncă. Plantați într-un ghiveci puțin adânc și larg.

Cel mai bine este să puneți un strat de pietre pe fundul borcanului în care îl plantați, apoi un strat de nisip și abia apoi adăugați pământ.

Un bun drenaj este jumătate din succesul în supraviețuirea Aloe.

Recipientul in care plantezi trebuie sa aiba gauri pentru ca excesul de apa sa scape, altfel radacinile vor putrezi si planta se va ofili. De obicei, durează aproximativ o lună pentru a înrădăcina.

Transplantul nu este necesar în fiecare an.

Aloe vera tolerează foarte bine creșterea în ghiveci.

Este de preferat să puneți planta într-un loc cât mai sus pentru că îi place multă lumină și căldură, dar trebuie ascunsă de lumina directă a soarelui.

Temperatura preferată a camerei vara este de 22-24 de grade, iar iarna, în perioada de odihnă, temperatura poate fi în jur de 12 grade. Nu este necesar să se măsoare cu precizie, dar nu trebuie să scadă sub 5 grade din cauza posibilității de îngheț, având în vedere că frunza de Aloe este 95% apă.

Dacă îl aduci în casă doar iarna, așezați-o pe hol sau într-o zonă mai răcoroasă, cu lumină mai mică.


Aloe vera în interior - Fertilizare și udare

În primăvară, începeți să hrăniți planta la intervale de o dată la două săptămâni.

Puteți folosi orice amestec de nutrienți pentru suculente, iar dacă cultivați o plantă pentru a folosi proprietățile ei medicinale (pentru mâncare, picurare, cataplasme), este de preferat să folosiți îngrășăminte organice.

Puteți folosi și îngrășământ uscat care se descompune în solul umed după udare. Odată cu începutul toamnei, hrănirea este suspendată până la noua primăvară, deoarece planta doarme „somn de iarnă”, adică este în stare de repaus.

Pentru o creștere mai rapidă și mai bună, se folosește humus din frunze de stejar.

Dacăo vrei doar pentru că aspectul ei și vrei să înflorească, o poți hrăni cu îngrășământ bogat in fosfor.

Comentarii