Spanac scazut cu lapte

 Ingrediente

aproximativ1 kg. spanac
50 ml linguri ulei
4-5 catei de usturoi
3 linguri faina
600 ml. lapte
sare si piper dupa gust

Mod de preparare :

Se alege spanacul, se spala in cateva ape, se pune la fiert in apa cu sare; se lasa sa fiarba 3-4 minute si se strecoara. Se toaca marun si se indeparteaza coditele daca sunt groase..
 Se incalzeste uleiul intr-o cratita; se dau cateii de usturoi prin presa de usturoi si se calesc pentru cateva secunde in uleiul incins, dar doar atat cat sa-si dezvolte aroma. Nu trebuie sa se maroneasca, pentru ca vor da un gust neplacut, amar, mancarii.
 Se adauga imediat faina si se amesteca totul bine. Faina, insa, trebuie sa se rumeneasca un picut .
Se stinge apoi cu lapte rece . Lasati sosul alb sa fiarba pentru cca. 1 minut, dupa care adaugati spanacul tocat. Amestecati din nou, si adaugati, putin cate putin din laptele ramas.
 Se sareaza si se lasa pe foc pana ies aburi .

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii