Prăjitură simplă cu cireșe



 Ingrediente;

un pahar cu apă 200 ml

3 ouă

1 pahar de zahăr

Puțin mai mult de jumătate de pahar de lapte (125ml)

Puțin mai mult de jumătate de pahar de ulei (125ml)

2,5 căni de făină

1 pachet de vanilie

1 pachet de praf de copt

Pentru cremă;

2 cani de lapte

1 lingurita de zahar

1 lingura de faina

1 lingura de amidon

1 galbenus de ou

Pentru cele de mai sus ;

cirese,

chipsuri de ciocolata,

 zahar pudra


Cum se face o prăjitură cu cremă de cireșe;

Pune toate ingredientele pentru crema intr-o oala potrivita. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând constant și se fierbe până se îngroașă.

Se pune crema intr-un recipient adanc sa se raceasca, se acopera si se lasa sa stea.

Adăugați ouăle și zahărul în bolul de mixare și amestecați cu un mixer timp de 4-5 minute. Adăugați lapte și ulei și amestecați. Cerneți făina, vanilia și praful de copt și continuați să amestecați.

Turnați amestecul de tort într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Stoarceți crema răcită pe ea. Să-l decorăm cu cireșe și ciocolată.

Se coace in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

După ce iese din cuptor și se răcește, se scoate din formă, se stropește cu zahăr pudră și se servește.

Mult succes celor care încearcă.

Comentarii