Prajitura cu banane si budinca

 


Ingrediente crusta

7 albusuri

16 linguri de zahar

1 lingura de suc de lamaie

Umplutură

1 litru de lapte

16 linguri de zahăr

7 gălbenușuri de ou

1 budincă cu aromă de vanilie

5 linguri de făină

3 linguri de agent de îngroșare

1 margarină

1 plic de frișcă

10 cremă de banane

200 g de ciocolată


PENTRU DECORARE

2 pungi de frisca spuma

putina apa acra


Prepararea

crustei

Se bat 7 albusuri cu 16 linguri de zahar si o lingura de zeama de lamaie. Se coace 45 de minute la 150 de grade.


Umplutura Se fierb

700 ml lapte cu 16 linguri de zahar. În 300 ml lapte rece, amestecați gălbenușurile de ou, budinca, făina și agentul de îngroșare, apoi turnați în lapte fierbinte și faceți un terci.

Bateți margarina înmuiată la temperatura camerei. Bateți 1 smântână pentru frișcă cu apă acidă.

Cand terciul s-a racit, combina-l cu margarina si frisca.

Împărțiți amestecul în două părți.


Umplutura 1

Adăugați 200 g de ciocolată topită în prima jumătate.


Umplutura 2

În a doua jumătate se adaugă smântână de banane tocate.


Umplutura : Crusta, umplutura 1, umplutura 2, frisca.

Comentarii