Ingrediente crusta
7 albusuri
16 linguri de zahar
1 lingura de suc de lamaie
Umplutură
1 litru de lapte
16 linguri de zahăr
7 gălbenușuri de ou
1 budincă cu aromă de vanilie
5 linguri de făină
3 linguri de agent de îngroșare
1 margarină
1 plic de frișcă
10 cremă de banane
200 g de ciocolată
PENTRU DECORARE
2 pungi de frisca spuma
putina apa acra
Prepararea
crustei
Se bat 7 albusuri cu 16 linguri de zahar si o lingura de zeama de lamaie. Se coace 45 de minute la 150 de grade.
Umplutura Se fierb
700 ml lapte cu 16 linguri de zahar. În 300 ml lapte rece, amestecați gălbenușurile de ou, budinca, făina și agentul de îngroșare, apoi turnați în lapte fierbinte și faceți un terci.
Bateți margarina înmuiată la temperatura camerei. Bateți 1 smântână pentru frișcă cu apă acidă.
Cand terciul s-a racit, combina-l cu margarina si frisca.
Împărțiți amestecul în două părți.
Umplutura 1
Adăugați 200 g de ciocolată topită în prima jumătate.
Umplutura 2
În a doua jumătate se adaugă smântână de banane tocate.
Umplutura : Crusta, umplutura 1, umplutura 2, frisca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu