Albiți-vă dinții în mod natural cu această metodă

 


Când vine vorba de albirea dinților acasă, există într-adevăr multe produse la dispoziția noastră. Cu toate acestea, majoritatea produselor pentru albirea dinților conțin anumite substanțe chimice, ceea ce îngrijorează mulți oameni. Dacă vrei dinți mai albi, dar vrei să eviți substanțele chimice, acest articol îți aduce metode de albire naturale și sigure.


De ce dinții arată galben?

Există multe motive pentru care dinții noștri își pierd strălucirea și albul. Anumite alimente vă pot păta smalțul dentar. În plus, acumularea plăcii dentare pe dinți poate provoca, de asemenea, să se îngălbenească, dar aceasta poate fi de obicei tratată cu produse tradiționale de curățare și albire a dinților.

Cu toate acestea, uneori, dinții pot apărea galbeni, deoarece smalțul dur s-a erodat, expunând dentina. Dentina este țesutul osos galben natural care se află sub smalțul dinților.


Iată 6 moduri simple de a-ți albi dinții în mod natural!


1.Utilizați metoda de extracție a uleiului pentru albirea dinților.

Oil pulling este un remediu popular tradițional conceput pentru a îmbunătăți igiena orală și pentru a elimina toxinele din organism.

Această practică implică gargara în gură cu ulei pentru a îndepărta bacteriile care se pot transforma în placă și pot provoca îngălbenirea dinților. În mod tradițional, se folosește ulei de floarea soarelui sau de susan, dar orice ulei va funcționa.

Uleiul de cocos este o alegere populară datorită gustului său plăcut și numeroaselor beneficii pentru sănătate. Uleiul de cocos este, de asemenea, bogat în acid lauric, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și de a ucide bacteriile. Mai multe studii au arătat că tragerea zilnică de ulei poate reduce bacteriile bucale, placa și gingivita.

Pentru această metodă, puneți 1 lingură de ulei de cocos în gură și treceți-l peste dinți, limbă și gingii. Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, așa că poate fi necesar să așteptați câteva secunde pentru a se topi. Continuați să faceți gargară cu uleiul în gură timp de 15-20 de minute până seamănă cu laptele. Apoi scuipă-l afară. Aveți grijă să nu scuipi uleiul de cocos în toaletă sau în coșul de gunoi, deoarece se poate întări în canal de scurgere și poate provoca înfundarea.

Clătiți-vă gura cu apă caldă și spălați-vă pe dinți.

Spre deosebire de multe alte metode de albire a dintilor, prin aceasta metoda dintii nu sunt expusi la acizi sau alte ingrediente care ataca smaltul dintilor.


2. Albiți-vă dinții cu cărbune activat din fulgi de nucă de cocos

Recent, albirea dinților cu cărbune activat din cojile de nucă de cocos a devenit din ce în ce mai populară. Este de dorit deoarece nu afectează smalțul dinților, iar rezultatele albirii sunt deja vizibile după câteva utilizări.

Deși arată aproape la fel ca cărbunele activat obișnuit, proprietățile sale de albire a dinților sunt destul de diferite. Cărbunele activat din fulgi de cocos are o suprafață mai mare și o densitate a microporilor, precum și o porozitate mai mare decât cărbunele activ obișnuit achiziționat în farmacii, ceea ce îl face mai potrivit pentru curățarea depunerilor de suprafață care conferă dinților o nuanță gălbuie.

De unde să cumpăr și cum să folosești?

Cărbunele activat pe bază de fulgi de nucă de cocos este greu de distins de cărbunele obișnuit, așa că este recomandat să-l cumpărați numai de la producători dovediți, precum marca Mabox. Experiența Mabox descrie, de asemenea, utilizarea detaliată a efectului cuprinzător de albire.


3. Folosește bicarbonatul de sodiu pentru albirea dinților

Bicarbonatul de sodiu conține proprietăți naturale de albire a dinților, motiv pentru care este un ingredient popular în pasta de dinți.

Este un abraziv ușor care poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților tăi. În plus, bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin în gură, care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Acesta nu este un tratament de albire a dinților peste noapte, dar ar trebui să observați o schimbare a aspectului dinților în timp.

Știința nu a dovedit că periajul regulat cu bicarbonat de sodiu poate albi dinții, dar mai multe studii au arătat că pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu are efecte semnificative de albire.

Un studiu a constatat că pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu a fost mai eficientă în îndepărtarea petelor galbene de pe dinți decât pasta de dinți standard fără bicarbonat de sodiu. Cu cât concentrația de bicarbonat de sodiu este mai mare, cu atât efectul este mai mare.

Pentru a folosi această metodă de albire a dinților, amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2 lingurițe de apă și spălați-vă dinții cu el. Puteți face acest lucru de mai multe ori pe săptămână.


4. Utilizați peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un agent de albire naturală a dinților care ucide și bacteriile din gură. De fapt, oamenii folosesc peroxid de hidrogen pentru a dezinfecta rănile de ani de zile datorită capacității sale de a ucide bacteriile.

Multe produse pentru albirea dinților conțin peroxid de hidrogen, deși concentrația este mult mai mare decât cea pe care o folosești.

Deși peroxidul de hidrogen pare să fie sigur în concentrații foarte diluate, concentrațiile mari sau suprasolicitarea pot provoca iritații ale gingiilor și sensibilitate dentară.

Amesteca peroxid de hidrogen cu bicarbonat de sodiu pentru a face o pasta de dinti. Amesteca 2 lingurite de peroxid de hidrogen cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si spala-ti usor dintii cu amestecul.

Limitați utilizarea acestei paste de casă la o dată sau de două ori pe săptămână, deoarece utilizarea excesivă poate deteriora smalțul dinților.

5. Folosește fructe și legume pentru albirea dinților

O dietă bogată în fructe și legume este bună pentru corpul tău și pentru dinți. Deși nu înlocuiesc periajul, fructele și legumele crude crocante pot ajuta la îndepărtarea plăcii în timp ce mesteci.

Căpșunile și ananasul sunt două fructe despre care se spune că ajută la albirea dinților.

Pentru albirea naturală a dinților, multe vedete folosesc un amestec de căpșuni și bicarbonat de sodiu.

Susținătorii acestei metode susțin că acidul din căpșuni îndepărtează decolorarea dinților, în timp ce bicarbonatul de sodiu elimină petele.

Cu toate acestea, acest tratament nu este pe deplin susținut de știință.

Deși căpșunile pot ajuta la exfolierea și albirea dinților, este mai puțin probabil să pătrundă petele.

Dacă vă decideți să încercați această metodă, nu o faceți mai mult de câteva ori pe săptămână, deoarece utilizarea excesivă poate provoca daune.

Ananas

Unii oameni susțin că ananasul poate albi dinții. Un studiu a constatat că pasta de dinți care conține bromelaină, o enzimă găsită în ananas, a fost mai eficientă în îndepărtarea petelor de pe dinți decât pasta de dinți standard.

Preveniți petele pe dinți

Deși dinții se îngălbenesc în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, există pași pe care îi puteți lua pentru a preveni petele.

Evitați alimentele și băuturile colorate

Cafeaua, vinul roșu, băuturile carbogazoase și fructele de pădure negre sunt cunoscute pentru a păta dinții. Asta nu înseamnă că trebuie să le eviți complet, dar ar trebui să le reducă consumul.

Dacă este posibil, utilizați un pai pentru a bea astfel de băuturi pentru a preveni contactul direct cu dinții.

În plus, periați-vă dinții imediat după ce ați consumat unul dintre aceste alimente sau băuturi pentru a limita efectul lor asupra culorii dinților.

De asemenea, evitați fumatul sau mestecatul tutunului, deoarece ambele pot provoca decolorarea dinților.

Limitați-vă aportul de zahăr

Dacă doriți dinți mai albi, reduceți aportul de zahăr. O dietă bogată în zahăr favorizează creșterea bacteriilor care cauzează placa și gingivita. Când mâncați ceva dulce, asigurați-vă că vă spălați pe dinți cât mai curând posibil.

Obțineți suficient calciu prin dieta dvs.

Unele decolorări ale dinților sunt cauzate de eroziunea smalțului și de expunerea dentinei, care apare galbenă. Prin urmare, orice faceți pentru a vă întări smalțul vă va ajuta să vă păstrați dinții albi.

Alimentele bogate în calciu, cum ar fi laptele, brânza și broccoli, pot proteja dinții de eroziunea smalțului.


6. Nu subestimați valoarea periajului și folosirea aței dentare

Deși decolorarea dinților apare în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, este în primul rând rezultatul formării plăcii.

Periajul regulat și folosirea aței dentare pot ajuta la menținerea dinților albi prin reducerea bacteriilor din gură și prevenirea formării plăcii.

Pasta de dinti indeparteaza usor petele de pe dinti, iar ata dentara indeparteaza bacteriile care cauzeaza placa.

Curățările regulate dentare vă pot ajuta, de asemenea, să vă mențineți dinții curați și albi.

Există mai multe modalități naturale de albire a dinților. Cele mai multe dintre aceste metode funcționează prin îndepărtarea blândă a petelor de pe suprafața dinților.

Cu toate acestea, majoritatea stomatologilor oferă tratamente de albire mult mai puternice decât aceste metode naturale. Folosirea excesivă a oricărui produs de albire vă poate deteriora dinții. Asigurați-vă că discutați cu medicul dentist despre opțiunile dvs. și care sunt cele mai bune pentru dvs.

Cum se folosește turmericul pentru albirea dinților?

Turmericul (șofranul indian) este o plantă din familia Zingiberaceae. Ingredientul activ curcumina îi conferă o culoare portocalie puternică și este uneori folosit ca colorant. În ciuda culorii sale strălucitoare, poate fi folosit și pentru albirea dinților.

Crema de albire a dintilor cu curcuma

Amesteca 2 lingurite de bicarbonat de sodiu, 2 lingurite de ulei de cocos si 4 lingurite de pudra de turmeric. Mixați până obțineți o pastă groasă, omogenă. Spălați-vă ușor dinții timp de 2 minute, apoi clătiți.

Turmericul vă poate ajuta, de asemenea, să eliminați tartrul și petele de pe dinți.

Utilizați această pastă doar de câteva ori pe săptămână. Deoarece este portocaliu, aveți grijă să nu vă pătați hainele, iar culoarea portocalie nu se va spăla nici măcar cu o perie.

Cum să albiți dinții cu folie metalică?

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu pasta obișnuită și aplicați-l generos pe o bucată de folie de aluminiu, apăsând-o pe dinți și asigurându-vă că folia aderă bine.

Lăsați-l pe dinți timp de o oră, iar pentru depuneri mai încăpățânate, faceți exerciții de două ori pe zi timp de o săptămână. Cu toate acestea, nu exagerați.

Comentarii