Când vine vorba de florile extravagante, puține plante pot învinge bujorul rezistent, de foioase - florile uriașe pot fi adesea de dimensiunea farfuriilor.
Există trei tipuri de bujor: tipuri erbacee , care mor înapoi la nivelul solului în fiecare iarnă; bujori de copac , care sunt mai înalți și mai lemnos și își păstrează rama pe tot parcursul iernii (sunt arbuști mici și nu copaci); și hibrizi intersecționali , care sunt o încrucișare între tipuri de arbori și ierburi (acestea nu sunt atât de ușor disponibile).
Cum să crești bujori
Toți bujorii necesită un sol umed, dar bine drenat, în plin soare. Oferiți suport pentru soiurile cu flori mari. Bujorii erbacei pot fi înmulțiți prin divizare toamna, în timp ce bujorii de copac se înmulțesc mai bine prin stratificare.
Plantați bujori într-un sol bogat, dar bine drenat, într-o poziție de plin soare. Evitați să plantați aceste plante adesea scumpe într-un sol îmbibat cu apă. Majoritatea bujorilor erbacei preferă un sol neutru sau ușor alcalin.
Plantele de bujor cu rădăcină goală ar trebui să fie plantate imediat ce ajung. Bujorii sunt plantați cel mai bine toamna sau primăvara. Asigurați-vă că nu le plantați prea adânc, deoarece acest lucru va da rezultate slabe. Amestecați multă materie organică putrezită înainte de plantare. Aplicați un îngrășământ echilibrat primăvara.
Evitați udarea excesivă a bujorilor nou plantați, deoarece aceasta este o cauză comună a eșecului plantei.
Deoarece florile de bujor sunt atât de grele, va trebui să folosiți un suport pentru plante.
Bujorii erbacei trebuie tăiați din greu toamna până la nivelul solului. Bujorii de copac nu au nevoie de tăiere. Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați capetele de semințe decolorate toamna. Nu fi tentat să scoți frunzișul decolorat toamna – lasă-l să cadă în mod natural. Evitați tăierea bujorilor de copac cu spatele tare, deoarece sunt adesea altoiți pe bujori erbacei.
Când pliviți granițele încercați să evitați călcarea pe mugurii nou formați ai tipurilor erbacee.
Cum să înmulțiți bujori
Bujorii erbacei pot fi înmulțiți prin divizare toamna. Tăiați frunzele decolorate înapoi și ridicați planta cu o furculiță de grădină. Îndepărtați cât mai mult pământ din grădină și cu un cuțit tăiați secțiunile coroanei. Fiecare secțiune ar trebui să aibă cel puțin trei muguri și o mulțime de rădăcini. Replantați imediat în grădină.
Cultivarea bujorilor: rezolvarea problemelor
Mugurii de bujor sunt foarte atrăgători pentru furnici. Nu este neobișnuit să vezi mugurii târându-se cu furnici. Nu vă faceți griji, nu vor deteriora planta.
Cea mai frecventă problemă este ofilirea bujorului. Aceasta este o botrită care provoacă putrezirea tulpinilor. Cel mai bine este să evitați să plantați bujori prea aproape unul de altul. Îndepărtați toate frunzele cu pete întunecate pe ele, deoarece acest lucru va ajuta la reducerea răspândirii ciupercii. Când tăiați tipurile de ierburi toamna, curățați tot frunzișul pentru a evita reinfectarea primăvara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu