Cel mai bun ingrasamant pentru muscate

 


Pentru ca florile tale să fie frumoase și sănătoase pe tot parcursul anului, înseamnă îngrijire bună. Este necesar, pe langa un loc bun si udare regulata, sa ai un supliment natural bun pentru plante si te vei bucura de frumusetea lor tot timpul anului! Este rar să ne imaginăm o casă fără culorile luxoase de muscatli care împodobesc terasele și balcoanele. Muscatul este o plantă foarte recunoscătoare și rezistentă. Îi place soarele, iar cele mai bune condiții pentru creștere și înflorire sunt temperaturile de la 10 până la 30 de grade C și udarea moderată. Muscatei nu-i place prea multă apă, deoarece rădăcinile pot putrezi. Din când în când, muscații trebuie fertilizați pentru a încuraja creșterea și înflorirea. Aceasta înseamnă că trebuie udat cu îngrășăminte lichide care conțin fosfor, azot, potasiu și magneziu.

 În acest scop, pot fi folosiți și înlocuitori mai ieftini. Una dintre ele este povidona iodată, care este folosită în medicină pentru dezinfectarea rănilor. Adăugați doar o picătură de povidonă iodată la un litru de apă. Se amestecă bine și apoi se toarnă peste marginea oalei, niciodată peste frunze. Efectuați acest tratament o dată la două săptămâni, nu mai des, și veți vedea cum moscatele vor deveni mai luxuriante și mai luxoase. Iodul neutralizează bacteriile și ciupercile și promovează creșterea. 

Un alt truc din bucatarie este coaja de banana – lasa-o in 1 litru de apa sa stea peste noapte si apoi uda florile cu apa respectiva. Așa cum vitamina B este bună pentru creșterea și dezvoltarea corpului nostru, va fi bună și pentru florile tale. Amesteca putina drojdie de panificatie proaspata in 1 litru de apa, impreuna cu o lingurita de zahar. Lăsați soluția să stea câteva ore, apoi amestecați din nou bine și turnați moscatele. Pe lângă hrănire, este necesară și îngrijire atentă. Îndepărtați în mod regulat ramurile supracrescute din muscatli, astfel cele noi vor crește mai repede.

Comentarii