INGREDIENTE:
2 cani de lapte cald
1 cana de ulei
2 oua (pe galbenus)
4 linguri de zahar granulat
1 lingurita de sare
1 pachet de drojdie instant
4 cani de faina (controlata)
PREPARARE:
Mai întâi amestecați laptele cald, zahărul și drojdia într-un bol și acoperiți.
Când drojdia se umflă, amestecați celelalte ingrediente, adăugați făina în mod controlat și faceți un aluat moale care se va lipi puțin de mâini.
Apoi, când aluatul a crescut și și-a dublat volumul, facem bile de mărimea nucilor, le întindem în cilindri și le rulăm împreună.
Le punem in tavi tapetate cu hartie de copt la intervale regulate, iar dupa ce tava a fermentat o jumatate de ora, o imbracam cu galbenus de ou.
Îl gătim într-un ventilator preîncălzit la 200 de grade până când vârfurile șanțurilor devin maro auriu. Bucură-te de mâncare 🤗☺️
Notă: După ce ai turnat mai întâi 3 căni de făină, toarnă 1 cană rămasă într-un mod controlat.Dacă ți se mai lipește de mâini, mai adaugă puțină făină și frământă până obții consistență.
Comentarii
Trimiteți un comentariu