Ingrediente:
300 grame spanac proaspat sau congelat
250 grame 000 făină
150 grame brânză
100 grame unt topit
100 ml lapte
40 grame parmezan
8 grame praf de copt instant pentru prăjituri sărate
3 ouă
cât ulei de măsline extravirgin ai nevoie de sare atat cat ai nevoie
Piper cat de
mult
este necesar
Cum se prepară brioșe cu spanac sărate:
Se încălzește puțin ulei de măsline extravirgin într-o tigaie, se adaugă spanacul și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, amestecând din când în când. Cand este gata se adauga sare, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Spargem ouale intr-un bol, adaugam parmezanul ras si asezonam cu un praf de sare si piper proaspat macinat.
Se toarnă laptele.
Continuați cu untul topit cald și bateți bine ingredientele cu un tel.
Adăugați spanacul tocat.
Adăugați făina și drojdia cernute.
Terminați cu brânză provola tăiată cubulețe și amestecați cu grijă cu o spatulă.
Răspândiți aluatul pregătit într-o formă de brioșe tapetată cu căptușeală de hârtie și puneți-l într-un cuptor preîncălzit la 356°F/180°C timp de aproximativ 25 de minute.
Când timpul de gătire a expirat, scoateți brioșele din cuptor.
Scoatem brioșele cu spanac pe un platou de servire, punem pe masă și servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu