Placinta cu spanac




 Ingrediente

1 ou

125 ml (1/2 cana) lapte

125 ml (3/5 cana) ulei vegetal

2 linguri apa

1 lingurita sare

Branza feta

Spanac Sare

si piper dupa gust

Aluat foietaj

3 rulouri

Seminte de mac, pentru decor

1 galbenus de ou, pt. strat


PREPARARE:

Amesteca intr-un castron oul, laptele, uleiul, apa si sarea.

Așezați o foaie de aluat filo pe o suprafață curată. Se toarnă puțin din amestec, apoi se întinde pe toată frunza.

Repetați de două ori, astfel încât să obțineți un total de 3 straturi.

Amesteca branza feta cu spanacul fiert. Turnați feta și spanacul peste aluatul filo.

Rulați de la un capăt la altul pentru a face o fâșie lungă. Asigurați-vă că sigilați bine marginile cu spălarea ouălor, altfel umplutura va curge în timpul gătirii.

Tăiați triunghiuri și puneți pe o tavă de copt.

Ungeți fiecare triunghi cu gălbenuș de ou.

Stropiți cu semințe de mac și coaceți la 180°C (356°F) timp de 15 minute.

Scoateți tava din cuptor, serviți și savurați!

Comentarii