Prajitura cu ciocolata si biscuiti fara coacere

 


Este foarte simplu de preparat, nu necesită prea mult timp, și este cu adevărat gustos și decorativ...

INGREDIENTE:

Pentru prima umplutură aveți nevoie de:

400 ml apă,

300 g zahăr,

125 g margarină,

100 g ciocolată,

200 g nucă de cocosă,

250 g biscuit măcinat 

Pentru a doua umplutură, ai nevoie de

:

50 ml apă,

150 g zahăr, 125 g

margarină,

100 g ciocolată , 200 g .

nucă măcinată 200 ml suc de portocale, 20 g nucă de cocos pentru decor

PREPARARE: Turnați 400 ml apă și 300 g zahăr într-o oală pe aragaz la fiert. Cand da in clocot se adauga 125 g de margarina si se amesteca cu lingura sa se topeasca. Se adauga 100 g de ciocolata de gatit, se amesteca cu o lingura si se ia de pe foc. Amestecați cu o lingură pentru a se topi ciocolata, apoi adăugați treptat 200 g de nucă de cocos mică. Apoi adăugați treptat 250 g de biscuiți măcinați. Amestecați cu o lingură pentru ca umplutura să fie bine combinată. Se lasa la racit 10 minute, apoi se intinde umplutura pe o foaie de napolitana mare. 

Aplatizați frumos umplutura. Înmuiați biscuiții în 200 ml de suc de portocale și aranjați deasupra primei umpluturi. Mai udați puțin fiecare biscuit cu câteva picături de suc de portocale. Apoi gătiți a doua umplutură. Se toarnă 50 ml apă și 125 g zahăr într-o cratiță pe aragaz la fiert. Cand da in clocot se adauga 125 g de margarina si se amesteca cu lingura sa se topeasca. Se adauga 100 g de ciocolata de gatit, se amesteca cu o lingura si se ia de pe foc. Se amestecă cu o lingură să se topească ciocolata, apoi se adaugă treptat 200 g de nucă măcinată. Se amestecă cu o lingură, astfel încât umplutura să fie bine combinată. Se lasa la racit 10 minute, apoi se intinde umplutura peste biscuiti. 

Aplatizați frumos umplutura. Topiți 200 g de ciocolată cu 6 linguri de ulei într-o cratiță pe aragaz la o temperatură moderat ridicată. Acoperiți tortul cu ciocolată topită. Cât timp ciocolata este încă moale, presărați 20 g de nucă de cocos la suprafață. Lăsați tortul să se răcească, de preferință peste noapte, apoi tăiați cu un cuțit subțire și ascuțit. Prajitura taie foarte bine, asa ca poate fi taiata in batoane sau cuburi dupa dorinta. Nu poți greși cu această rețetă încercată și adevărată, este întotdeauna o combinație câștigătoare! Bucurați-vă de gustul irezistibil al acestui tort într-o variantă slabă!

Comentarii