Ingrediente:
-Pentru aluat:
3 oua
75 g zahar
1 praf sare
125 ml ulei de floarea soarelui
75 g iaurt
175 faina gris
5 g praf de copt
-Pentru umplutura:
500 g crema de branza sau ricotta
85 g zahăr
5 g amidon de porumb
2 ouă
- Pentru sirop:
175 ml apă
175 g zahăr
30 ml suc de lămâie
PREPARARE:
Bate ouale cu zaharul si sarea. Apoi adăugați uleiul de semințe și iaurtul.
Pe margine, amestecați făina de gris și praful de copt, apoi amestecați-le în aluat.
Se toarnă aproximativ jumătate din amestec într-o formă unsă cu unt și se coace la 150° timp de 12-15 minute.
Între timp, faceți umplutura amestecând brânza, zahărul, zahărul vanilat și amidonul de porumb.
Apoi amestecați ouăle.
Se toarnă umplutura pe tort, se nivelează bine și se acoperă cu mai mult aluat.
Terminați coacerea la 150° pentru încă o oră.
Se fierbe siropul amestecand apa si zaharul intr-o cratita, se fierbe si se adauga zeama de lamaie.
Udați tortul și lăsați-l să se răcească.
Decorați după cum doriți, de exemplu cu fistic tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu