Tarta cremoasa cu iaurt

 


Ingrediente:

-Pentru aluat:

3 oua

75 g zahar

1 praf sare

125 ml ulei de floarea soarelui

75 g iaurt

175 faina gris

5 g praf de copt

-Pentru umplutura:

500 g crema de branza sau ricotta

85 g zahăr

5 g amidon de porumb

2 ouă

- Pentru sirop:

175 ml apă

175 g zahăr

30 ml suc de lămâie

PREPARARE:

Bate ouale cu zaharul si sarea. Apoi adăugați uleiul de semințe și iaurtul.

Pe margine, amestecați făina de gris și praful de copt, apoi amestecați-le în aluat.

Se toarnă aproximativ jumătate din amestec într-o formă unsă cu unt și se coace la 150° timp de 12-15 minute.

Între timp, faceți umplutura amestecând brânza, zahărul, zahărul vanilat și amidonul de porumb.

Apoi amestecați ouăle.

Se toarnă umplutura pe tort, se nivelează bine și se acoperă cu mai mult aluat.

Terminați coacerea la 150° pentru încă o oră.

Se fierbe siropul amestecand apa si zaharul intr-o cratita, se fierbe si se adauga zeama de lamaie.

Udați tortul și lăsați-l să se răcească.

Decorați după cum doriți, de exemplu cu fistic tocat.


Comentarii