Tort cu ciocolată și banane: gust fin, distinctiv, pe care îl iubim cu toții

 


Ingrediente

1 cana de zahar

2 oua

1 cana de ulei

1 cana de

lapte 1 cana de apa calduta

3 ½ linguri de cacao

2 cani de faina

10 g (2 ½ lingurite) praf de copt

3 banane

250 ml (1 cana) de smantana

120 g /1 cană de ciocolată

cu lapte Fistic


PREPARARE:

Bate ouale si zaharul pana devine spumoasa.

Adăugați ulei, lapte și apă fierbinte, apoi amestecați din nou.

Adăugați cacao, făină și praf de copt. Se amestecă până când amestecul devine omogen.

Tăiați bananele în felii groase.

Ungeți forma de tort cu unt și puneți felii de banană pe fundul formei.

Turnați aluatul peste banane. Coaceți timp de 40 de minute la 180°C / 350°F.

Între timp, fierbeți smântâna și ciocolata cu lapte.

Se toarnă ganache-ul gătit pe prăjitura coptă, apoi se presară fistic. Tăiați în pătrate și serviți.

Comentarii