Gogosi pufoase la cuptor - fara prajire



 INGREDIENTE NECESARE:

70 g unt

125 g lapte

125 g apă

2 ouă

1 plic zahăr vanilat

500 g făină simplă

un praf sare

55 g unt topit, pentru ungerea gogoșilor

MOD DE PREPARARE:

Amestecați drojdia cu făina și zahărul vanilat. Se adauga ouale, apa, laptele si untul topit si se framanta un aluat fin si moale. Faceți adâncituri în aluat.După ce aluatul a fermentat începeți să-l întindeți.Întindeți-l nu prea subțire, ci mai gros.Folosiți un pahar pentru a scoate o formă rotundă.

Puneti hartie de copt in tava si acoperiti cu unt topit. Intindeti unt pe fiecare gogoasa si lasati-o sa creasca in tava.

Coaceți gogoșile la 250 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

Ungeți gogoșile fierbinți copți cu unt topit (topiti 55 g de unt și întindeți). Se presară gogoșile finite cu zahăr granulat și se acopera cu puțin zahăr pudră. Minunat

După ce gogoșile s-au răcit, sunt gata să fie umplute după dorință. Puneți umplutura preferată în seringa de tort, străpungeți gogoșia și stoarceți umplutura. Minunat.

Comentarii