Cum se fac ouale marmorate

 


Ouăle de marmură vă vor încânta cu siguranță!

 Tot ce ai nevoie sunt coji de ceapă, niște șosete din nailon vechi și o pungă cu colorant de ou la alegere.

 Tăiați coaja de ceapă în fâșii mici sau în triunghiuri. Înmuiați fiecare ou în apă, apoi rulați în coji, astfel încât să se lipească uniform. Tăiați tifonul sau ciorapul de nailon astfel încât să puteți înfășura oul, apoi legați-l cu o bandă de cauciuc de borcane sau sfoară. 

Pune ouăle împachetate într-o tigaie cu apă rece, o lingură de oțet și o lingură de sare, se toarnă conținutul pungii de colorant și se gătește în modul obișnuit. Scoateți ouăle, iar când s-au răcit puțin, tăiați cârpa de brânză și îndepărtați cu grijă cojile. Vei fi încântat de rezultat! Pentru o strălucire ridicată, ungeți ouăle cu un bumbac înmuiat în puțin ulei.

Comentarii