RETETA SIROP DE PAPADIA DE CASA: Superaliment medicinal

 Păpădiile sunt „în sezon”. Găsiți o pajiște departe de haosul din trafic și poluare, culegeți-le florile și tulpinile și pregătiți un preparat de casă împotriva tusei și a multor alte boli.

Păpădia este o plantă sălbatică extrem de sănătoasă din familia asteraceae, care este bogată în vitaminele A și C, precum și în calciu, potasiu și sodiu. Este o plantă foarte medicinală care stimulează activitatea rinichilor, ficatului și a sistemului digestiv, reduce colesterolul, întărește sângele și ajută la alergii.

„Păpădia este o plantă medicinală sălbatică care stimulează activitatea rinichilor, ficatului și a sistemului digestiv, reduce colesterolul, întărește sângele și ajută la alergii.”

Crește în pajiști cu climă moderată și rece și poate fi folosită din rădăcini la flori. Un ceai se face cel mai adesea din rădăcinile sale, ceea ce ajută la problemele digestive, iar consumul lui este recomandat și persoanelor care suferă de diabet.

Tulpinile de păpădie sunt considerate demachiante corporale care reglează metabolismul, purifică sângele și stomacul. Ele sunt cel mai bine cunoscute pentru că ajută la rezolvarea problemei verucilor virale. „Laptele” din mijlocul tulpinii trebuie uns pe neg până când se usucă și cade.

Frunzele de păpădie de primăvară timpurie sunt folosite la prepararea salatelor și tocănițelor și sunt recomandate pentru alimentația gravidelor, care alăptează și femeilor aflate la menopauză. Florile de păpădie sunt, de asemenea, comestibile și sunt culese cel mai bine la prânz, când sunt cele mai deschise.

Siropul sau „mierea” se prepară cel mai adesea din flori de păpădie, care pot fi adăugate la diferite deserturi, sau băute singure ca medicament, sau în primul rând ca sirop de tuse pentru copii.


Ingrediente pentru siropul de păpădie:

200 de grame de flori de păpădie împreună cu tulpina

- 2 lămâi

- 1,5 litri apă fierbinte

- 1 kg zahăr


Mod de preparare:

Tocați tulpinile și florile păpădiei, apoi turnați apă fierbinte peste ele.

Adăugați lămâie tăiată felii sau suc de lămâie stors, apoi gătiți totul împreună la foc mic timp de aproximativ o jumătate de oră.

Strecurați lichidul, adăugați mai mult zahăr și gătiți încă 15 minute.

Turnați siropul fierbinte în sticle sau borcane de sticlă presterilizate și acoperiți cu grijă.

Păstrați într-un loc întunecat și răcoros până în sezonul următor de păpădie.

Comentarii