DESERT DE CIOCOLATA I... O baza acoperita cu un strat gros de mousse de ciocolata



 Ingrediente:

- Pentru prajituri:

3 oua

160 g zahar brun

190 g unt

130 g ciocolata

60 g faina

20 g cacao pudra

- Pentru mousse:

45 g apa

8 g gelatina

160-180 g ciocolata cu lapte

50 g lapte

50 g frisca

50 g de lichior de lapte

250 g smantana pentru frisca


PREPARARE:

1. Bate ouale si zaharul, apoi adauga ciocolata topita si untul.

2. Amestecați ingredientele uscate cernute: făina și pudra de cacao.

3. Turnați amestecul într-o formă de tort și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute.

4. Topiți ciocolata și smântâna, apoi adăugați lichiorul și gelatina hidratată.

5. Amestecați cu frișcă.

6. Turnați mousse-ul peste prăjitura cu brownie.

7. Se lasa la frigider pana se intareste.

8. Se decorează cu pudră de cacao și se taie în pătrate.

Comentarii