INGREDIENTE NECESARE:
4 pungi (40 g) budinca de vanilie
200 g agent de ingrosare (faina de amidon)
2 l lapte
3 zahar vanilat
250 ml smantana pentru salata
150 g
crusta de zahar
biscuiti si foietaj
MOD DE PREPARARE:
Se scot aproximativ 400 ml din 2 litri de lapte.
Fierbeți laptele rămas, adăugați zahăr și lăsați. zahăr.
Se amestecă bine praful de budincă și consistența cu 400 ml lapte.
Cand laptele fierbe, se ia de pe foc, se reduce temperatura la scazut si se toarna incet amestecul de budinca si agenti de ingrosare, amestecand continuu.
Amestecul nu trebuie turnat prea repede pentru a evita formarea de cocoloase. Reveniți la foc și gătiți câteva minute până se îngroașă.
Gustați pentru a vedea dacă este suficient de dulce și dacă este necesar mai adăugați zahăr în timp ce amestecul este fierbinte pentru a dizolva zahărul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu