Zece motive pentru care ar trebui să bei ceai din frunze de smochin:

 Smochinul este un fruct al cărui fruct este și sănătos, dar nu trebuie să ignorăm frunzele acestui pom fructifer, care au și multe beneficii pentru sănătate.Frunzele de

smochin pot fi folosite la prepararea ceaiului, pe care mulți îl numesc elixirul vieții pentru că este bogat. în antioxidanți și fibre, conține vitaminele A, B1 și B2 sub formă de minerale calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu și sodiu.

Pe langa faptul ca poti face ceai din frunze de smochin, este recomandat si sa le mesteci, mai ales daca ai probleme cu ulcerul stomacal.

Mai ales dacă aveți probleme cu bronșită, diabet, hipertensiune arterială sau ulcere gastrice, faceți această băutură simplă și puternică. Ceaiul din frunze de smochin ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute și a nivelului de trigliceride din sânge, oferind astfel protecție suplimentară inimii și vaselor de sânge.

Deși fructele de smochin nu sunt recomandate diabeticilor din cauza nivelului lor ridicat de zahăr, frunzele de smochin sunt sănătoase și utile pentru acest grup de oameni deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar consumând ceai din frunze de smochin poți chiar preveni diabetul, deoarece vei crește sensibilitatea la insulină.

Zece motive pentru care ar trebui să bei ceai din frunze de smochin:

- Reglează nivelul zahărului din sânge

- Stabilizează tensiunea arterială

- Scade trigliceridele

- Întărește oasele

- Ajută la bolile de piele

- Ajută la anemie

- Ameliorează ulcerul stomacal

- Previne constipația

- Întărește sănătatea inimii și a vaselor de sânge

- ajută cu afte


Prepararea ceaiului

Puteți usca singur frunzele de smochin într-un mod simplu - spălați-le și scurgeți-le pe un prosop curat de bucătărie, apoi puneți-le pe un prosop multistrat și întoarceți-le ocazional într-un loc cu curent de aer, dar nu la soare.

Vei recunoaște că frunzele sunt uscate prin faptul că s-au zbârcit și se năruie sub degete atunci când le strângi. Pentru ca acestea să se usuce mai repede, le puteți rupe puțin înainte de uscare.

Cand sunt bine uscate, se zdrobesc si se lasa intr-un borcan de sticla cu capac, iar ceaiul se prepara in mod obisnuit - se pun 1-2 lingurite de frunze de smochin uscate la 200 ml apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea pt. aproximativ zece minute, apoi se strecoară.

Comentarii