Ingrediente
200 g biscuiți zdrobiți
80 g (1/3 cană) unt topit
300 g afine, proaspete sau congelate
25 g (2 linguri) zahăr
450 g (2 căni) cremă de brânză
160 ml (2/3 cană) smântână
1 linguriță 1 linguriță extract de lămâie 1 linguriță25 extract
de lămâie
g (1 cană) zahăr pudră
10 g gelatină pudră
50 ml apă
afine pentru decor
Se amestecă untul topit cu biscuiții zdrobiți și se transferă în formă.
Pune la frigider pentru cel puțin o oră.
Pune afinele, sucul de lamaie si zaharul intr-o cratita mica la foc mediu.
Gatiti pana se dizolva zaharul si amestecul devine gros si insiropat. Procesați afinele cu un blender de mână până se omogenizează. Se lasa la racit.
Într-un castron mare, bate crema de brânză cu zahărul pudră.
Bateți smântâna și extractul de vanilie.
Adăugați amestecul de afine răcit și gelatina și bateți cu un mixer de mână până la omogenizare.
Transferați amestecul într-o tavă cu arc. Se lasa la frigider peste noapte sau cateva ore.
Se ornează cu afine
Comentarii
Trimiteți un comentariu