Cheseecake cu afine



 Ingrediente

200 g biscuiți zdrobiți

80 g (1/3 cană) unt topit

300 g afine, proaspete sau congelate

25 g (2 linguri) zahăr

450 g (2 căni) cremă de brânză

160 ml (2/3 cană) smântână

1 linguriță 1 linguriță extract de lămâie 1 linguriță25 extract

de lămâie

g (1 cană) zahăr pudră

10 g gelatină pudră

50 ml apă

afine pentru decor


Se amestecă untul topit cu biscuiții zdrobiți și se transferă în formă.

Pune la frigider pentru cel puțin o oră.

Pune afinele, sucul de lamaie si zaharul intr-o cratita mica la foc mediu.

Gatiti pana se dizolva zaharul si amestecul devine gros si insiropat. Procesați afinele cu un blender de mână până se omogenizează. Se lasa la racit.

Într-un castron mare, bate crema de brânză cu zahărul pudră.

Bateți smântâna și extractul de vanilie.

Adăugați amestecul de afine răcit și gelatina și bateți cu un mixer de mână până la omogenizare.

Transferați amestecul într-o tavă cu arc. Se lasa la frigider peste noapte sau cateva ore.

Se ornează cu afine

Comentarii