Paine moale cu iaurt - gata în 20 de minute

 


INGREDIENTE NECESARE:

2 ouă

1 cană de iaurt

Drojdie 50 g

2 apă limpede

2 linguri de zahăr

2 lingurițe de sare

Făină la nevoie (aprox. 700-800g) Tip 400 Smooth

Se presară cu semințe de susan

150 g de margarină pentru uns margarină

INSTRUCTIUNI DE PREPARARE:

Se pune drojdia si zaharul in apa calduta. Se amestecă și se înmoaie.

Adăugați ouăle, sarea, iaurtul și drojdia acidă în făină și frământați aluatul. Lăsați-l să se odihnească 5 minute, apoi rulați-l într-o formă dreptunghiulară, de aproximativ 5 mm grosime. Acoperiți cu margarină.

Înfășurați în rulouri. Tăiați rulada la aproximativ 4-5 cm grosime.

Aranjați într-un vas rotund.

Masa trebuie să se dubleze.

Pe fiecare rulada se pune putina margarina si se presara cu seminte de susan. Coacem in cuptorul incalzit la 200 C pana se rumenesc.

Puneți-le pe o cârpă uscată.

Comentarii