Prajitura cu mere si crema de branza



 Se face foarte usor, iar daca va plac prajiturile cu fructe va recomandam sa incercati aceasta reteta. Crusta moale este acoperită cu cea mai frumoasă umplutură de budincă de mere și vanilie, urmată de umplutură de cheesecake sub formă de frișcă. Sunteți garantat să vă îndrăgostiți de această prăjitură cu mere la prima înghițitură.

INGREDIENTE NECESARE:

pentru aluat:

3 oua

90 g zahar

un praf de sare

130 g faina

1 lingurita praf de copt

Budinca de mere:

3 mere

850 ml suc de mere

45 g zahar

2 pungi budinca de vanilie

Pentru baza:

400 ml smântână dulce

600 g cremă de brânză

60 g zahăr


MOD DE PREPARARE:


Batem ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt. Se amestecă și se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Se răcește crusta, apoi se scoate hârtia de copt și se taie în bucăți subțiri. Curățați și tocați merele, apoi adăugați 750 ml de suc și zahăr. Gatiti pana cand amestecul incepe sa fiarba, apoi adaugati budinca amestecata cu 100 ml de suc. Gatiti inca 2-3 minute, amestecand continuu.

Peste crusta se toarna umplutura de mere si se netezeste, apoi se toarna smantana dulce amestecata cu crema de branza si zahar. Amesteca bine crusta taiata si intinde-o peste prajitura racita.

Comentarii