Prajitura cu umplutură cu mere și budincă de vanilie



 Este foarte usor de facut, iar daca iti plac prajiturile cu fructe va sugeram sa incercati aceasta reteta. Crusta moale este acoperită cu cea mai frumoasă umplutură cu mere și budincă de vanilie, iar apoi umplutura de cheesecake ca cireașă de pe tort. Este garantat că veți iubi această prăjitură cu mere de la prima mușcătură.


Ingrediente:


Pentru aluat:

3 oua

90 g zahar

praf de sare

130 g faina

1 lingurita praf de copt


Pentru budinca de mere:

3 mere

850 ml suc de mere

45 g zahar

2 pungi de budinca de vanilie


Pentru umplutură:

400 ml smântână dulce,

600 g cremă de brânză,

60 g zahăr


Preparare:


Bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana devine spuma, apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Se amestecă, apoi se toarnă într-un recipient tapetat cu hârtie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Răciți crusta, apoi îndepărtați hârtia de pergament și tăiați o parte subțire. Curățați și tocați merele, apoi adăugați 750 ml de suc și zahăr. Gatiti pana cand amestecul incepe sa fiarba, apoi adaugati budinca pe care ati amestecat-o cu 100 ml de suc. Gatiti inca 2-3 minute, amestecand continuu. Peste crusta se toarna umplutura cu mere si se netezeste, iar peste ea se toarna smantana dulce batuta cu crema de branza si zahar. Amesteca bine crusta pe care ai taiat-o, apoi presara-o pe prajitura racita.

Comentarii