INGREDIENTE
90 g (3/4 cană) făină
5 g (1/2 linguriță) praf de copt
20 g (2 linguri) pudră de cacao
Cafea solubilă
4 gălbenușuri de ou
60 g (1/4 cană) zahăr
1/4 linguriță sare
70 ml ( 1/4 cană) lapte
60 ml (1/4 cană) ulei de măsline
1 linguriță extract de vanilie
4 albușuri
60 g (1/2 cană) zahăr pudră
1 linguriță oțet
Lapte
100 ml (1/2 cană) smântână pentru frișcă
60 g ( 1/3 cana) ciocolata neagra
1 lingurita cafea instant
300 ml (1 1/4 cani) smantana pentru frisca
60 g (1/2 cana) zahar pudra
Praf de sare
PREPARARE:
Se amestecă gălbenușurile cu zahărul într-un bol, se adaugă uleiul și laptele pentru cafea, apoi se cern făina, cacao praf și praful de copt.
Albusurile se bat spuma cu otet si zahar, apoi se adauga incet in primul amestec.
Transferați pe o tavă de copt și coaceți la 180°C/360°F timp de 25 de minute.
Intr-un alt bol amestecam frisca fierbinte cu ciocolata si cafeaua, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora, apoi o batem cu zaharul pudra si restul de frisca. Se toarnă amestecul pregătit peste prăjitură și se stropește cu pudră de cacao.
Comentarii
Trimiteți un comentariu