Tort Mocca cu cafea - tortul perfect de cafea pe care toată lumea o va iubi




 INGREDIENTE

90 g (3/4 cană) făină

5 g (1/2 linguriță) praf de copt

20 g (2 linguri) pudră de cacao

Cafea solubilă

4 gălbenușuri de ou

60 g (1/4 cană) zahăr

1/4 linguriță sare

70 ml ( 1/4 cană) lapte

60 ml (1/4 cană) ulei de măsline

1 linguriță extract de vanilie

4 albușuri

60 g (1/2 cană) zahăr pudră

1 linguriță oțet

Lapte

100 ml (1/2 cană) smântână pentru frișcă

60 g ( 1/3 cana) ciocolata neagra

1 lingurita cafea instant

300 ml (1 1/4 cani) smantana pentru frisca

60 g (1/2 cana) zahar pudra

Praf de sare


PREPARARE:

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul într-un bol, se adaugă uleiul și laptele pentru cafea, apoi se cern făina, cacao praf și praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu otet si zahar, apoi se adauga incet in primul amestec.

Transferați pe o tavă de copt și coaceți la 180°C/360°F timp de 25 de minute.

Intr-un alt bol amestecam frisca fierbinte cu ciocolata si cafeaua, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora, apoi o batem cu zaharul pudra si restul de frisca. Se toarnă amestecul pregătit peste prăjitură și se stropește cu pudră de cacao.

Comentarii