Chiftelute cu legume la cuptor...o reteta pe care o poti prepara rapid

 


INGREDIENTE:

Pentru chiftele;

500 g carne tocata (grasime medie)

2 linguri de pesmet

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

1 legatura mica de patrunjel tocat marunt

1 lingurita de pasta de rosii

1 lingurita de ardei rosu

O jumatate de lingurita de piper negru

1 lingurita de sare

Ca legume ;

2 vinete

2 dovlecei

2-3 rosii

2 cartofi

Pentru sosul de deasupra;

1 lingurita de ulei de masline

1 lingurita de cimbru 1 lingurita de ardei rosu O jumatate de lingurita de

piper negru 1 lingurita de sare 1 lingura de pasta de rosii (eu folosesc pasta de rosii amestecata) 1,5 cani de apa


PREPARARE:

Amesteca intr-un castron mare carnea tocata, ceapa rasa, usturoiul, patrunjelul tocat marunt si alte ingrediente.

Tăiați bucățile, formați bile rotunde, rotunde, rotunde și aranjați-le pe o farfurie.

Vinetele, dovleceii, cartofii și roșiile se prepară prin tăierea lor în rondele.

Se incheie prin aranjarea pe rand vinetele, cartofii, dovleceii, rosiile si chiftelele intr-o tava rotunda.

Pentru sos, amestecați toate ingredientele într-un bol. Acest sos se toarnă peste mâncare cu o lingură.

Vasul este acoperit cu hârtie ceară înmuiată. Se coace cu capul în jos în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră.

Cand o scoti din cuptor, scoatem hartia de copt si mai coacem 3-5 minute. Reteta de chiftelute de legume coapte la cuptor este gata de servire.

Comentarii