INGREDIENTE:
Pentru chiftele;
500 g carne tocata (grasime medie)
2 linguri de pesmet
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
1 legatura mica de patrunjel tocat marunt
1 lingurita de pasta de rosii
1 lingurita de ardei rosu
O jumatate de lingurita de piper negru
1 lingurita de sare
Ca legume ;
2 vinete
2 dovlecei
2-3 rosii
2 cartofi
Pentru sosul de deasupra;
1 lingurita de ulei de masline
1 lingurita de cimbru 1 lingurita de ardei rosu O jumatate de lingurita de
piper negru 1 lingurita de sare 1 lingura de pasta de rosii (eu folosesc pasta de rosii amestecata) 1,5 cani de apa
PREPARARE:
Amesteca intr-un castron mare carnea tocata, ceapa rasa, usturoiul, patrunjelul tocat marunt si alte ingrediente.
Tăiați bucățile, formați bile rotunde, rotunde, rotunde și aranjați-le pe o farfurie.
Vinetele, dovleceii, cartofii și roșiile se prepară prin tăierea lor în rondele.
Se incheie prin aranjarea pe rand vinetele, cartofii, dovleceii, rosiile si chiftelele intr-o tava rotunda.
Pentru sos, amestecați toate ingredientele într-un bol. Acest sos se toarnă peste mâncare cu o lingură.
Vasul este acoperit cu hârtie ceară înmuiată. Se coace cu capul în jos în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră.
Cand o scoti din cuptor, scoatem hartia de copt si mai coacem 3-5 minute. Reteta de chiftelute de legume coapte la cuptor este gata de servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu