Tort de ciocolata si alune

 



INGREDIENTE

3 ouă

150 g / 1 cană de zahăr

150 g / 1 cană de făină

4 linguri de cacao

100 ml lapte

2 linguri de unt topit

1 linguriță de praf de copt

umplutură:

450 ml lapte

5 linguri de lapte praf 

2 linguri de praf 

350 ml lapte condensat

200 ml smântână 

200 g ciocolată albă

 100 ml lapte 

1 lingură făină 

1 lingură amidon de porumb 

100 g sirop de ciocolată neagră 

 200 ml apă 

50 ml lapte condensat


 înveliș : Cremă de alune Alune


PREPARARE:

Bate ouale si zaharul. Adăugați toate ingredientele și amestecați. Se aseaza intr-o forma cu hartie de copt. Coaceți timp de 40 de minute la 180°C/350°F.

Amesteca 1 lingura de faina cu amidon si toarna peste 100 ml lapte. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă și se gătesc. Împărțiți în două părți egale. Pune 100 de grame de ciocolată neagră într-una și amestecă până se omogenizează.

Tăiați biscuiții în jumătate, înmuiați fiecare prăjitură cu sirop. Se pune crema alba pe tort si apoi crema de ciocolata. Acoperiți cu tort. Se da la frigider pentru 6 ore.

Se serveste prajitura, se decoreaza cu crema de alune si alune.

Comentarii