Prajitura cu gem de prune



 INGREDIENTE

PENTRU BLAT

1 lingura zahăr cristal

2 linguri făină moale tip 400

1 cană cacao

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 lingura ulei

1 lingura compot suc - eu am făcut compot de mere, și poți folosi orice fructe dacă vrei

1 lingura  din piure de fructe din compot

Umplutură 

3 bucati ciocolată pentru gătit

5 linguri gem de prune


GLAZARE

100 g ciocolată pentru gătit


Preparare

Se amestecă ingredientele uscate, făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu și cacao și se amestecă. Curățați mărul și tăiați-l în cuburi. Se toarnă apă peste și se adaugă o lingură de zahăr și se fierbe timp de 3-4 minute. Se ia de pe foc si se stoarce compotul printr-o strecuratoare. Se zdrobesc fructele cu o furculiță și se măsoară sarea din sucul de compot. Veți avea suficient suc pentru o sare. Se lasa la racit. Cand compotul s-a racit, adaugati sucul in faina, uleiul si fructele pasate si amestecati.

Ungeți o tavă de copt și stropiți-o cu făină. Se toarna jumatate din amestec intr-o tava si se da la cuptorul incins la 170C. Lasam aluatul sa se rumeneasca putin, apoi scoatem tava si acoperim aluatul cu umplutura.

Pregătiți umplutura în avans. Topiți trei bomboane de ciocolată și amestecați cu 5 linguri de gem de prune.

Se toarnă restul de aluat peste umplutură și se lasă prăjitura la copt. Folosiți o scobitoare pentru a verifica dacă aluatul este suficient copt. Lăsați tortul finit la răcit, apoi turnați glazura peste el. Lăsați-l să se întărească și apoi tăiați frumoasele batoane slabe de fructe.

Am măsurat greutatea exactă a amestecului pe care l-am turnat în tigaie pentru a-l împărți în mod egal și am folosit un cântar digital. Mai intai am masurat greutatea recipientului in care framantam ca sa stiu cat sa scad si greutatea aluatului care a fost impartit a fost de 900g, ceea ce inseamna ca am turnat cate 450g fiecare. Am măsurat pentru a mă asigura că umplutura va fi exact la mijloc.

Comentarii