Prajitura cu iaurt si caramel



 Ingrediente:

900 g iaurt strecurat

1,5 cani de zahar

1 pachet smantana (200 ml)

2 linguri amidon

3 linguri faina

3 oua

1 pachet vanilina

Pentru baza;

3 pachete de biscuiti de ovaz

100 g unt

Pentru sosul de deasupra;

4,5 linguri de pasta de biscuiti caramelizata (am topit la abur)

Reteta alternativa de sos;

sos de ciocolată

1 pachet smântână (200 ml)

1 cană de ciocolată chipsuri


PREPARARE:

Se piseaza biscuitii si se amesteca cu untul topit.

Pune hartie de copt pe fundul unei forme rotunde de 24 cm si transfera amestecul de biscuiti.

Îl îndreptăm și strângem apăsând-o cu fundul unui pahar și punem la frigider.

Transferați iaurtul strecurat și zahărul într-un recipient mare și bateți cu un mixer timp de 2-3 minute. Adăugați 1 pachet de smântână și mai bateți puțin.

Adăugați amidonul și făina și amestecați ceva timp. Adăugați ouăle unul câte unul și bateți-le.

Transferați acest amestec pregătit în biscuiți, aplatizați-i și coaceți în cuptorul încălzit la 170 de grade timp de 1 oră.

Să nu uităm să punem în fundul cuptorului un recipient plin cu apă pentru a preveni crăparea cheesecake-ului.

Verificați cheesecake-ul bătând în ușa cuptorului după 1 oră. Marginile vor fi fixate, iar mijlocul se va agita. Opriți cuptorul și lăsați ușa deschisă timp de 20-25 de minute.

Apoi pune-l la frigider și lasă-l să stea la frigider pentru cel puțin 5 ore, sau peste noapte dacă ai timp.

Pentru topping, topește 4-5 linguri de pastă de biscuiți caramelizată într-un cuptor cu abur.

Scoateți cheesecake-ul din cuptor din formă și transferați-l în el.

Se decoreaza cu ciocolata alba rasa si se lasa la frigider 10 minute.

Reteta de sos in loc de pandispans caramelizat;

Se încălzește smântâna, se toarnă ciocolata și se amestecă. Se lasa la frigider 5-10 minute sa se intareasca putin.

Se transfera apoi in cheesecake si se lasa la frigider inca 10-15 minute pentru ca sosul de ciocolata sa se intareasca.

Comentarii