Ingrediente:
900 g iaurt strecurat
1,5 cani de zahar
1 pachet smantana (200 ml)
2 linguri amidon
3 linguri faina
3 oua
1 pachet vanilina
Pentru baza;
3 pachete de biscuiti de ovaz
100 g unt
Pentru sosul de deasupra;
4,5 linguri de pasta de biscuiti caramelizata (am topit la abur)
Reteta alternativa de sos;
sos de ciocolată
1 pachet smântână (200 ml)
1 cană de ciocolată chipsuri
PREPARARE:
Se piseaza biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Pune hartie de copt pe fundul unei forme rotunde de 24 cm si transfera amestecul de biscuiti.
Îl îndreptăm și strângem apăsând-o cu fundul unui pahar și punem la frigider.
Transferați iaurtul strecurat și zahărul într-un recipient mare și bateți cu un mixer timp de 2-3 minute. Adăugați 1 pachet de smântână și mai bateți puțin.
Adăugați amidonul și făina și amestecați ceva timp. Adăugați ouăle unul câte unul și bateți-le.
Transferați acest amestec pregătit în biscuiți, aplatizați-i și coaceți în cuptorul încălzit la 170 de grade timp de 1 oră.
Să nu uităm să punem în fundul cuptorului un recipient plin cu apă pentru a preveni crăparea cheesecake-ului.
Verificați cheesecake-ul bătând în ușa cuptorului după 1 oră. Marginile vor fi fixate, iar mijlocul se va agita. Opriți cuptorul și lăsați ușa deschisă timp de 20-25 de minute.
Apoi pune-l la frigider și lasă-l să stea la frigider pentru cel puțin 5 ore, sau peste noapte dacă ai timp.
Pentru topping, topește 4-5 linguri de pastă de biscuiți caramelizată într-un cuptor cu abur.
Scoateți cheesecake-ul din cuptor din formă și transferați-l în el.
Se decoreaza cu ciocolata alba rasa si se lasa la frigider 10 minute.
Reteta de sos in loc de pandispans caramelizat;
Se încălzește smântâna, se toarnă ciocolata și se amestecă. Se lasa la frigider 5-10 minute sa se intareasca putin.
Se transfera apoi in cheesecake si se lasa la frigider inca 10-15 minute pentru ca sosul de ciocolata sa se intareasca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu