Nu găti fileul de pui până nu vezi această rețetă! O reteta simpla si delicioasa pentru cina!

 Te-ai săturat de rețete blânde și plictisitoare de piept de pui? Nu mai ezita! Această rețetă de cină ușoară și delicioasă vă va duce jocul cu pui la un nivel cu totul nou. Cu doar câteva ingrediente de bază și un timp minim de preparare, puteți pregăti o masă delicioasă care îi va impresiona chiar și pe cei mai pretențioși dintre mâncăruri.




Ingrediente:

800 g file de pui

3 oua

Sare si piper dupa gust

patrunjel tocat

60 grame maioneza

100 grame branza

60 grame faina

30 ml ulei vegetal

800 g cartofi

Ulei vegetal suplimentar pentru cartofi

Sare, usturoi praf si piper pentru a asezona cartofii

Roșii tăiate felii (opțional)


PREGATIREA PUI:

pentru pui:

Tăiați fileul de pui în dimensiunile dorite și asezonați cu sare și piper după dorință.

Acoperire : Bateți ouăle în boluri separate și amestecați făina cu pătrunjelul tocat. Ungeți fiecare bucată de pui mai întâi în ouăle bătute și apoi în amestecul de făină, asigurându-vă că sunt acoperite uniform.

Prăjire: Se încălzește ulei vegetal într-o tigaie la foc mediu. Puneți bucățile de pui acoperite în tigaie sub formă de cotlet. Prăjiți timp de 3-5 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc și sunt fierte.


PREGĂTIREA CARTOFLOR:

Mod de preparare : Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i la grosimea dorită.

Condimente: se pun feliile de cartofi într-un bol, se adaugă uleiul vegetal, sarea, pudra de usturoi și pudra de chili și se amestecă bine.


Coace : Asezati feliile de cartofi asezonate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 35-40 de minute sau pana devine maro auriu si crocant.

Servicii optionale:

Serviti cotlet de pui fiert cu cartofi copti felii.

Se ornează cu roșii feliate pentru a adăuga prospețime și culoare.


Concluzie:

Cu această rețetă simplă, puteți face o cină delicioasă și satisfăcătoare pe care toată lumea o va îndrăgi. Indiferent dacă gătiți pentru dvs. sau distrați oaspeții, aceste cotlet de pui și cartofi crocanți vor fi cu siguranță un succes. Spune la revedere pieptului de pui plictisitor și salută deliciul!

Comentarii