Legume rezistente la secetă

 Udarea este una dintre cele mai importante lucrări pe care trebuie să le faci atunci când cultivi legume. Toate culturile au nevoie de apă pentru a supraviețui și a produce o recoltă, totuși viața îți poate fi ușurată prin selectarea unora dintre cele mai tolerante legume la secetă.


1. Rubarbă 


Când cultivați rubarbă , o coroană stabilită este foarte tolerantă la secetă și nu are nevoie de multă apă. 


Porumb


Porumbul dulce este capabil să reziste la secetă datorită sistemului său lung de rădăcină, care este lung și fibros și capabil să pătrundă adânc în pământ în căutarea apei disponibile.


Fasolea Cataratoare


În ansamblu, fasolea este o leguma toleranta la secetă . Fasolea tufis este, de asemenea, rezistentă la secetă, dar fasolea cataratoare este cea mai bună de a alege pur și simplu pentru că puteți obține o recoltă atât de mare într-un spațiu similar, cultivându-le pe verticală. 


Ardei Iute


Ardeiul iute este o cultură care este adaptată să crească și să supraviețuiască în climatul cald și uscat. Cu cât sunt mai uscate condițiile cu care se confruntă planta, cu atât ardeiul va fi mai iute, iuteala este apărarea plantei împotriva secetei și a multor soare. 


Dovleac

Dovlecii sunt hrănitoare grele când vine vorba de legume, deși sunt destul de toleranți la secetă odată ce sunt stabiliți în curte. Se bucură de mult soare și de un sol bogat pentru a crește puternic și sănătos


Pepene Galben


Aceștia sunt de fapt culturi tolerante la secetă. În timp ce apa este recomandată în timp ce cresc și fructifică – lipsa de apă poate provoca crăparea fructelor – există soiuri care pot crește în condiții uscate. 


Dovlecel

Dovleceii beneficiază de a avea sisteme de rădăcină adânci și răspândite, care le permit să caute umezeală în perioadele secetoase. La fel ca plantele de dovleac, ele beneficiază și de frunziș mare care umbrește porțiuni mari de pământ și reduce pierderea de apă de la soare.


Alte legume, bame , sparanghel, rucola

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii