Pâine de casă la cuptor - coace-o timp de 10 minute: doar un truc simplu și a doua zi va fi la fel de moale și proaspătă

Pâine de casă la cuptor - coace-o timp de 10 minute: doar un truc simplu și a doua zi va fi la fel de moale și proaspătă




Cui nu-i plac chiflele fierbinți aburite de casă care îți lasă gura apă când le miroși? Este bine sa le imbraci cu margarina cand le scoti din cuptor pentru ca crusta sa fie mai moale si mai proaspata. Le poți servi cu orice fel de mâncare și sunt excelente și pe sandvișuri.


INGREDIENTE



200 ml apă caldă

100 ml lapte cald

1 linguriță zahăr

10 g drojdie de bere

450 g făină

1 linguriță sare


Pregatire:


Amesteca apa si laptele intr-un bol si adauga trei linguri de ulei. Adăugați drojdia și zahărul și amestecați până se dizolvă drojdia. Se adauga apoi faina si o lingurita de sare. Frământați aluatul, adăugați mai multă făină dacă este necesar. Se framanta pentru a obtine un amestec omogen si uniform. Se acopera aluatul si se lasa 2 ore. După aceea, amestecați din nou și împărțiți în cinci părți egale. Formați pâini mai mici, întindeți-le cu mâinile și puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

 Mai lasă 25 de minute pentru „odihnă”. Ungeți cu ulei de măsline înainte de coacere. Coacem 10 minute in cuptorul incalzit la 250 de grade. Cât sunt încă fierbinți, ungeți-le cu unt pentru a le menține moi și proaspete.



Comentarii