Bujorul - semnificatii

 Bujorul este considerat o plantă printre cele mai pline de satisfacții de întreținut, iar florile sale superbe sunt cel mai frumos decor al grădinilor și caselor primăvara.

Este cunoscut și sub numele latin Paeonia. A fost numit după zeul grec Peon, care l-a vindecat pe Pluto cu această plantă. Zeus a trebuit să transforme elevul într-o floare frumoasă când a arătat că are mai multe promisiuni decât profesorul.

Chinezii au fost printre primele națiuni din lume care i-au recunoscut frumusețea. Răbdarea lor este responsabilă pentru cultivarea primului bujor cultivat.

Este un arbust cu flori de lux care crește până la 1 până la 2 metri înălțime. Înflorirea durează de la jumătatea lunii mai până la jumătatea lunii iunie, în culorile violet, roșu, alb, roz și galben.

Florile magnifice de bujor și capacitatea lor de a se întoarce la noi în fiecare primăvară timp de 100 de ani sau chiar mai mult sunt doar unul dintre faptele uimitoare despre acest bujor.

Semnificația taurului

Semnificația acestor flori este multiplă, reprezintă următoarele valori:

onoare, în special pentru persoanele care aduc onoare întregii lor familii prin succes,

bogăție

, dragoste și dragoste romantică cu accent deosebit pe dragostea dintre doi străini

. mireasa alege flori pentru buchetul ei, este sfătuit să includă bujori în el, deoarece acestea simbolizează o căsnicie fericită și armonia cuplului căsătorit.

frumusete sub toate formele.Undeva

insa o considera ghinionoasa si o floare care simbolizeaza rusinea si rusinea.Semnificatia

culorilor.Sensul

unei flori se schimba putin din cauza nuantei sau culorii. Cu toate acestea, există mai multe culori care schimbă ceea ce înseamnă bujorul, iar acestea sunt:

​​roz: cea mai romantică culoare a bujorului - ideal pentru buchete de nuntă și decorațiuni de masă

Alb sau roz deschis: arată aspectul timid al semnificației, și poate însemna regret sau scuze pentru unele neplăceri

Roșu aprins: această culoare este cea mai apreciată în China și Japonia și este asociată cu respect. Este, de asemenea, cel mai semnificativ simbol al bogăției și prosperității în aceste culturi.

Datorită purtării sale mândre, a culorii vieții, frumuseții, bogăției și unirii, floarea de bujor roșu simbolizează onoarea și bogăția.

O anumită formă de bujor, cunoscută și sub numele de „planta Paeonia”, face parte de secole în medicina tradițională orientală și este considerată o plantă care respinge energia negativă și spiritele rele. Medicii din medicina tradițională cred că este excelent și pentru durerile de stomac și problemele de urinare.

Comentarii