Nu planta niciodata castraveti fara acest ingrasamant ! Rezultate uimitoare

 


Pentru cele mai gustoase fructe și plante robuste sănătoase, merită să aplicați în mod regulat îngrășământ plantelor de castraveți. Dacă vă întrebați dacă plantele dvs. de castraveți au nevoie de îngrășământ, răspunsul scurt este da. Castraveții sunt hrănitori înfometați  și pot recolta săptămâni la rând, consumând energie prețioasă pentru a produce flori și fructele ulterioare. Dacă nu oferiți o aprovizionare continuă de nutrienți, în special pentru cei cultivați în containere, plantele se pot opri mai devreme și se pot lupta, ceea ce duce la scăderea rezistenței la stres și boli.


La însămânțarea castraveților , aceștia nu au nevoie de nutrienți suplimentari, deoarece semințele lor conțin deja tot ceea ce este necesar pentru germinare.


Plantele de castraveți au nevoie de un plus de nutrienți pentru prima dată când sunt ghiveci sau plantate într-un șanț de seră sau într-un sac de creștere. Sunt gata pentru asta atunci când au aproximativ 15 cm înălțime cu mai multe perechi adevărate de frunze. În acest moment sau la scurt timp după, plantele de castraveți au o creștere uriașă și vor beneficia de un îngrășământ cu eliberare lentă, cu un nivel ridicat de azot.


Cu toate acestea, de îndată ce primele flori încep să apară, planta de castraveți necesită un nivel mai ridicat de potasiu pentru a încuraja înflorirea ulterioară și fructificarea ulterioară. Folosirea urzicii ( Urtica dioica )  pentru a face îngrășăminte de casă este o altă modalitate de a oferi plantelor de castraveți nutrienții de care au nevoie.


Ceaiul de urzici sau supa de urzici cum este cunoscuta si, se face prin amestecarea urzicilor tocate cu apa; lăsați-l la infuzat sau fierbe timp de 2 până la 4 săptămâni. Se diluează cu apă într-un raport de 1:10 până la 1:20 și se udă castraveții cu ceaiul de urzică. Îngrășământul pentru urzici este un furaj lichid complet natural, plin de micronutrienți, fier și azot, ceea ce îl face perfect pentru a hrăni plantele de castraveți în timp ce acestea cresc activ.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii