CEA MAI SĂNĂTOSĂ Drojdie de casă PENTRU TOATE TIPURILE DE ALUAT: Mult mai bună decât cea cumpărată din magazin și FOARTE UȘOR de preparat

 Va face pâinea mai gustoasă, mai generoasă și mai moale. Aveți deja tot ce aveți nevoie pentru drojdia de casă în bucătărie.

Ingrediente:

1 cană de făină

1 cană de borcan cu apă călduță

sau recipient de sticlă


Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-o masă compactă, se acoperă cu prosop sau folie și se lasă la loc cald, poate lângă calorifer, dar nu pe ea, pentru că o sursă directă de căldură „ucide” drojdia. Procesul de fermentare durează de la trei până la șapte zile, în funcție de făina pe care ați folosit-o și dacă ați adăugat zahăr.

Drojdia este gata de utilizare când apar bule pe ea și simți mirosul de fermentație. Dacă intenționați să frământați în mod regulat pâinea, turnați o jumătate de cană de apă călduță și făină în borcanul cu drojdie în fiecare zi, apoi amestecați amestecul cu un amestecător din silicon sau din lemn.

Rețineți că aluatul din drojdia astfel obținută crește mai încet, așa că cel mai bine este să-l frământați seara și să-l coaceți dimineața.

Comentarii