Reteta de paine crocanta la cuptor

 


Ingrediente

pentru o cană de 200 ml

1,5 căni de apă caldă

1 pachet de drojdie

1 lingură de zahăr

4,5 căni de făină

1,5 lingurițe de sare


PREPARARE:

Adăugați apă, drojdie și zahăr în bolul de mixare și amestecați. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Adăugați treptat făină și sare și frământați un aluat moale care se lipește ușor de mâini. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 40 de minute.

Scoateți aerul din aluatul crescut și împărțiți-l în 2 părți egale.

Să-l extindem cu mâinile și să-l modelăm îndoindu-l spre interior.

Puneți pâinile formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 20 de minute. După expirarea timpului, întindeți amestecul de făină și apă peste pâine cu o pensulă.

Zgâriați marginea cu un cuțit sau un brici. Pune apa într-un recipient termorezistent în tava de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Mult succes celor care încearcă.

Comentarii