Acestea sunt simptomele scăderii fierului în sânge

 Hemoglobina este o proteină care se găsește în celulele roșii din sânge. Aceste celule sunt responsabile de transportul oxigenului în corp.Pe

lângă transportul de oxigen, hemoglobina transportă dioxidul de carbon de la celule la plămâni. Dioxidul de carbon este apoi eliberat pe măsură ce persoana expiră. Hemoglobina scăzută poate face dificilă îndeplinirea acestor funcții de către organism.

În acest articol, aflați cum să creșteți nivelul hemoglobinei în mod natural. Ne uităm, de asemenea, la metodele de testare și la ceea ce arată rezultatele.

Ce este hemoglobina scăzută?

Clinica Mayo definește hemoglobina scăzută ca orice sub 13,5 grame pe decilitru la bărbați sau 12 grame pe decilitru la femei.


Multe lucruri pot cauza hemoglobină scăzută, cum ar fi:

deficit de fier anemie

sarcina

probleme hepatice

infecții ale tractului urinar

În plus, unii oameni au hemoglobină în mod natural scăzută, fără nicio cauză subiacentă. Alții au hemoglobină scăzută, dar nu au simptome.


Mananca alimente bogate in fier si folati

Fierul joaca un rol important in productia de hemoglobina. O proteină numită transferină se leagă de fier și îl transportă în tot organismul. Acest lucru vă ajută să producă celule roșii din sânge, care conțin hemoglobină.

Primul pas pentru a vă crește singuri nivelul hemoglobinei este să începeți să mâncați mai mult fier. Alimentele bogate în fier sunt:

​​ficat și organe carne

crustacee

carne de vită

broccoli

kale

spanac fasole

verde varză

fasole

și linte

tofu

cartofi copți


Folatul este o vitamina B pe care corpul dumneavoastră o folosește pentru a produce hem, acea parte a globulelor roșii din sânge care conține hemoglobină. Fără suficient acid folic, celulele roșii din sânge nu se pot maturiza. Acest lucru poate duce la anemie cu deficit de folat și la niveluri scăzute de hemoglobină.

Puteți adăuga acid folic în dieta dumneavoastră mâncând mai mult din:

carne de vită

spanac

avocado

salată

verde

orez fasole linte arahide Luați suplimente de fier Dacă trebuie să vă creșteți mult nivelul hemoglobinei,

poate fi necesar să luați suplimente orale de fier. Cu toate acestea, prea mult fier poate provoca o afecțiune numită hemocromatoză. Acest lucru poate duce la boli hepatice, cum ar fi ciroza și alte reacții adverse, cum ar fi constipație, greață și vărsături. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina o doză sigură și evitați să luați mai mult de 25 de miligrame (mg) la un moment dat. Se recomandă ca bărbații să ia până la 8 mg de fier pe zi, în timp ce femeile ar trebui să ia până la 18 mg pe zi. Dacă sunteți însărcinată, ar trebui să urmăriți până la 27 mg pe zi. Ar trebui să începeți să observați o diferență în nivelul de fier după aproximativ o săptămână până la o lună, în funcție de starea dumneavoastră de bază care cauzează hemoglobina scăzută.


Creșteți absorbția fierului

Fie că vă creșteți aportul de fier prin alimente sau suplimente, este, de asemenea, important să vă asigurați că corpul dumneavoastră poate procesa cu ușurință fierul suplimentar pe care îl puneți. Anumite lucruri pot fie să crească, fie să scadă cantitatea de fier pe care corpul dumneavoastră o absoarbe.

Alimente care cresc absorbția fierului

Când mănânci ceva bogat în fier sau iei suplimente de fier, încearcă să mănânci alimente bogate în vitamina C sau să iei suplimente în același timp. Vitamina C poate ajuta la creșterea cantității de fier pe care corpul dumneavoastră o absoarbe. Încercați să stoarceți niște lămâie proaspătă peste alimente bogate în fier pentru a crește absorbția.

Comentarii