Reteta de chifle pufoase



 Ingrediente:

2 cani de apa calduta

1 pachet de drojdie uscata (10 g)

1 lingura de zahar

4-4,5 cani de faina

O jumatate de lingurita de sare

Pentru cele de mai sus;

1 gălbenuș de ou

1 linguriță iaurt

susan

chimen negru


PREPARARE:

Luați într-un bol de frământat apă caldă, drojdie, zahăr granulat și puțină făină și bateți. Adaugam faina si sare putin cate putin pentru a framanta un aluat moale, lipicios.

Acoperiți aluatul și lăsați-l la fermentat 40 de minute. Scoateți aerul din aluatul fermentat și modelați-l în 4 părți egale.

Bezeaua se rulează cu ajutorul făinii. Întoarceți tava cu susul în jos, întindeți hârtie de copt și puneți bezea pe ea.

Acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească încă 20 de minute. Apoi li se aplică un amestec de gălbenuș de ou și iaurt. Modelați pita cu vârful degetelor.

La sfarsit se presara seminte de susan si chimen negru si se lasa la cuptorul incins la 190 de grade.

Comentarii