Plantarea cartofilor in paie

 



Cartofii sunt cel mai simplu produs pe care îl poți cultiva singur, deoarece nu necesită multă atenție.

Producerea și cultivarea propriilor cartofi nu a fost niciodată mai ușoară. Îți poți face propria grădină în curtea din spate folosind doar câteva lucruri.

Pentru a începe acest proiect veți avea nevoie de următoarele:

– Un gard de sârmă care are 4 metri înălțime și 8 metri lățime

– Paie

– Compost sau pământ

– Cartofi

Mai întâi, așezați stâlpii gardului într-o formă pătrată. Asigurați-vă că sunt la 18 cm unul de celălalt. Aceasta este baza pentru cartofii tăi. Apoi luați firul și înfășurați-l în jurul stâlpilor și fixați bine.

Adăugați paie în centrul gardului. Odată ce ați format o structură de cuibărit din paie, adăugați compost sau pământ în mijloc pentru a crea un mediu în care cartofii pot crește.

Luați două kilograme de cartofi (aproximativ 8 cartofi medii) și tăiați-i. Dacă puteți, încercați să încolțiți cartofii, deoarece funcționează ca sămânță.

Pune cartoful în sol și asigură-te că mugurii verzi sunt îndreptați spre paie. Acoperiți apoi cartofii cu câțiva centimetri de pământ și așezați un alt rând de cartofi. Faceți asta până când cartofii dispar.

Paiele ajută la menținerea solului cu aproximativ 10 grade mai cald, ceea ce favorizează creșterea cartofilor.

În cazul în care nu plouă, udați cartofii de mai multe ori.

Recoltarea este și mai simplă. La o săptămână după înflorire, cartofii noi sunt gata de culegere.

Nu trebuie să smulgeți întreaga plantă, doar să întindeți paiele, să alegeți tuberculii mai mari și să îngrămădiți paiele din nou, astfel încât tuberculii mai mici să continue să crească.

În acest fel, cartofii vor fi din belșug și vei fi mulțumit de fructe.

Comentarii